Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Ο καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 26-28/3/2013:


Άστατος ο καιρός τις επόμενες μέρες στην χώρα μας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες και θα ανεβάσουν λίγο την θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Έτσι φαίνεται να κυλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες ενώ προς το τέλος της βδομάδας φαίνεται βελτίωση του καιρού.
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα-Αττική-Θεσσαλονίκη.


Τρίτη-Τετάρτη 26-27/3/2013:
Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική και κεντρική Στερεά-δυτική Πελοπόννησο.Ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα που τα φαινόμενα θα σταματούν.
Στην βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα ξεκινήσει με συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά γρήγορα ο καιρός θα καταστεί άστατος με μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες στην Μακεδονία αλλά και την Θράκη.
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα οι οποίες πρόσκαιρα θα έχουν και έντονο χαρακτήρα.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα (Ανατολική Θεσσαλία-Ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες-Ανατολική Πελοπόννησο-Κυκλάδες-Κρήτη) ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας που θα πυκνώνουν αρκετά κυρίως στις ορεινές περιοχές και θα δίνουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές μπόρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ. (πολύ τοπικά ίσως και 8 μποφόρ.)
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια ενώ στην δυτική Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση.
Πέμπτη 28/3/2013:
Καλός ο καιρός τις πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις και κάποιες βροχές νωρίς το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που γρήγορα θα σταματήσουν.
Προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ο καιρός θα καταστεί άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στα πιο ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και θα εκδηλωθούν μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.
Αττική:
Καλός ο καιρός στην Αττική με νότιους ανέμους σχετικά ενισχυμένους την Τρίτη στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ στα ορεινά τμήματα.Μικρή εξασθένιση την Τετάρτη. Ηλιοφάνεια και νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές το ερχόμενο διήμερο ενώ την Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα να βρέξει το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. 
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18-19οC ενώ πρόσκαιρα ίσως και λίγο παραπάνω.
Θεσσαλονίκη:
Αρκετά άστατος ο καιρός τις επόμενες μέρες με ηλιοφάνεια και νεφώσεις τις πρωινές ώρες αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά .
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει του; 16-18οC.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: