Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ο καιρός στην Ελλάδα 19-20 Μαρτίου 2013




Με σχετικά καλό και ήπιο καιρό θα κυλίσει το ερχόμενο διήμερο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες τοπικές βροχές σε συγκεκριμένα σημεία στην χώρα.
Οι άνεμοι θα κυριαρχήσουν από νότιες διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι αισθητή άνοδο.
Μεταφορά σκόνης από την Αφρική φαίνεται πως θα έχουμε το επόμενο διήμερο.


Πιο αναλυτικά:
Τρίτη 19/3/2013 : 
Γενικά καλός θα είναι ο καιρός την Τρίτη με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στην δυτική Ελλάδα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο μέχρι και την δυτική Στερεά. Ωστόσο δεν φαίνεται να είναι κάτι ιδιαίτερο από πλευράς βροχών.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές.Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών έχει η Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. 
Τετάρτη 20/3/2013:
Καλός ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στην δυτική Ελλάδα(Νησιά Ιονίου,Ήπειρο-δυτική Στερεά-βδ Πελοπόννησο) όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ψιχάλες η ασθενείς παροδικές βροχές μικρής διάρκειας  και τοπικού χαρακτήρα.
Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ στα βορειοανατολική και κυρίως στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία σε άνοδο πιο αισθητή στα κεντρικά ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας ενώ θα έχουμε και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Καλός ο καιρός στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια.Σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα λόγω των νοτίων ανέμων ,ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: