Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης


Σε γενικές γραμμές καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές σε κάποιες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιάδες με την θερμοκρασία να ανεβαίνει αρκετά συνοδεία σκόνης από την Αφρική.
Αρκετά περιορισμένη η ορατότητα,θολούρα και υγρασία θα συνθέτουν την ατμόσφαιρα η οποία θα είναι αποπνικτική .


Σάββατο 30/3/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αραιές που θα έχουν την τάση να πυκνώνουν προς το μεσημέρι και το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο στην δυτική και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία οι νεφώσεις θα είναι πιο πολλές και είναι πιθανό να σημειωθούν ψιχάλες ή πολύ τοπικές ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ζεστός και υγρός καιρός,με αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια αλλά περιορισμένη ορατότητα από τον συνδυασμό σκόνης-υγρασίας και του νοτιά.
Προς τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και είναι πιθανό να βρέξει.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 18-19oC στην βόρεια Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική χώρα θα φτάσει τους 20-21oC . Στην δυτική Ελλάδα θα ανέβει ακόμα παραπάνω φτάνοντας και τους 25oC. Tέλος στην Κρήτη ενδέχεται να φτάσει και τους 27-29oC.
Κυριακή 31/3/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός με ηλιοφάνεια λίγες νεφώσεις αλλά αρκετή θολούρα, περιορισμένη ορατότητα καθώς θα έχουμε έντονη μεταφορά σκόνης κυρίως στην κεντρική και νότια νοτιοανατολική χώρα. Νεφώσεις πιο πυκνές θα έχουμε τις πρωινές ώρες στην Μακεδονία.
Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στην δυτική Ελλάδα και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου-Ήπειρο και μέχρι το τέλος της ημέρας και στην δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία αλλά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Μέχρι το απόγευμα κάποιες βροχές θα έχουν κινηθεί και προς την δυτική και κεντρική Μακεδονία πιο ασθενείς.
Τέλος πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές έχουν και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά καλός καιρός χωρίς βροχές από την Κρήτη μέχρι και την υπόλοιπη Πελοπόννησο-ανατολική Στερεά-Εύβοια αλλά και την Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21-23oC ενώ στην Κρήτη θα αγγίξει και τους 27-28oC. 

Αττική:
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες .Αρκετή θολούρα και περιορισμένη ορατότητα που σε συνδυασμό με την υγρασία κια την σκόνη θα καταστήσει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοιί στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ(πρόσκαιρα ίσως στραφούν σε νοτιοδυτικούς).
Η θερμοκρασία θα φτάσει το Σάββατο τους 19-21οC κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού καθώς στα νότια θα είναι 1-2οC πιο χαμηλή,ενώ την Κυριακή θα φτάσει τους 22-23οC. 
Θεσσαλονίκη:
Ο καιρός το Σάββατο θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις που ίσως είναι αρκετά πυκνές τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.Ωστόσο δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο από πλευράς βροχών το Σάββατο.
Την Κυριακή θα ξεκινήσει λίγο πιο μουντός ο καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές που μέχρι το μεσημέρι ίσως δώσουν ψιχάλες η ψιλόβροχο .Μέχρι το απόγευμα-βράδυ της Κυριακής θα σημειωθούν ασθενείς βροχές σε όλο το νομό.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στον Θερμαϊκό και πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20-21οC την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: