Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

O Καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη-Παρασκευή 21-22/3/2013



Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με βροχές καταιγίδες,ενισχυμένους ανέμους αλλά και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. 
Πιο αναλυτικά:
Πέμπτη 21/3/2013 :
Άστατος θα ξεκινήσει ο καιρός στην βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές ενώ θα εκδηλώνονται αρχικά ασθενείς παροδικές βροχές στο μεγαλύτερο κομμάτι της Μακεδονίας (συμπεριλαμβανομένης και της Χαλκιδικής).
Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα καταστεί άστατος και στην δυτική Ελλάδα με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κατά μήκος του ορεινού ηπειρωτικού κορμού της Πίνδου από την βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι και την Ήπειρο-δυτική και κεντρική Στερεά-βορειοδυτική και κεντρική Θεσσαλία. 
Προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός από το εσωτερικό της Πελοποννήσου στην κεντρική Στερεά-Θεσσαλία-δυτική&κεντρική Μακεδονία ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες όπου δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν και έντονο χαρακτήρα. 
Τις βραδινές ώρες θα έχουμε τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες και στην ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες-Εύβοια-ανατολική Στερεά-ανατολική Πελοπόννησο οι οποίες θα επεκταθούν γρήγορα στο Αιγαίο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τονίζεται οτι τα φαινόμενα ίσως να είναι έντονα. 
Τέλος αργά το βράδυ έντονες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Θράκη και στα νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου. 
Στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα ο καιρός σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται με τα φαινόμενα να εξασθενούν βαθμιαία.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ(βαθμιαία θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 8-9 μποφόρ μέχρι το βράδυ),ενώ στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί στα 6-7 και τοπικά 8-9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην νότια χώρα ενώ θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.
Τονίζεται ότι θα έχουμε έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική οπότε και οι βροχές θα είναι λασποβροχές.
kataigides-ellada
Παρασκευή 22/3/2013:
Μέσα στην νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. 
Μπόρες και ίσως σποραδικές καταιγίδες εκδηλωθούν και στην Κρήτη. 
Μέσα στην ημέρα ήδη από τις πρωινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα. Λίγες νεφώσεις τοπικά πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 6-7 και τοπικά 8-9 μποφόρ. Φαίνεται πως ίσως δημιουργηθούν κάποια προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. 
Δεν αποκλείεται σε περιοχές όπου υπάρχει καναλισμός ο ισχυρός μαΐστρος να φτάσει και τα 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα ενώ και η σκόνη θα αποτελεί παρελθόν .
Αττική-Θεσσαλονίκη 21-22/3/2013:
Θεσσαλονίκη :
Πέμπτη 21/3/2013: 
Μουντός ο καιρός ήδη από την αρχή της ημέρας με συννεφιά κατά διαστήματα πυκνή και ψιλόβροχο ή ασθενείς τοπικές βροχές.Τις μεσημβρινές ώρες θα έχουμε και σπασίματα του καιρού.Όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος με μπόρες και σποραδική καταιγίδα μέχρι τις βραδινές ώρες.
Αργά την νύχτα με την είσοδο του θυελλώδη βαρδάρη τα φαινόμενα θα σταματήσουν ο καιρός θα βελτιωθεί και οι ριπές του βαρδάρη θα φτάνουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από αργά την νύχτα προς την Παρασκευή.Το μεσημέρι θα φτάσει τους 16-17οC κατά μέσο όρο.
Παρασκευή 22/3/2013:
Ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια ,καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα και τον βαρδάρη να πνέει σε θυελλώδεις εντάσεις φτάνοντας τοπικά τα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.Αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα αρχίσει να παρουσιάζει μικρή εξασθένιση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση φτάνοντας τους 12-13οC.
Αττική :
Πέμπτη 21/3/2013:
Με μουντό σκηνικό θα ξεκινήσει η μέρα,περιορισμένη ορατότητα λόγω της αφρικάνικης σκόνης,αρκετή θολούρα και υγρασία εξαιτίας του συνδυασμού των νοτιάδων με την μεταφορά σκόνης .Προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα αρχίσουν να δίνουν ψιχάλες η ασθενείς παροδικές βροχές στην βορειοδυτική Αττική και αργότερα διάσπαρτα στο λεκανοπέδιο και στον υπόλοιπο νομό. Αργά το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθεί και σποραδική καταιγίδα στο νομό .
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 18-20οC. 
Παρασκευή 22/3/2013:
Βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια ,καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα ενώ πολύ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν στον αττικό ουρανό.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-18οC. 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Για το Meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: