Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

πρόγνωση Ελλάδας για Τρίτη-Τετάρτη 5-6/3/2013


Βελτιώνεται ο καιρός το ερχόμενο διήμερο ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως την Τρίτη και λίγα ασθενή φαινόμενα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα άνευ σημασίας.
Σχεδόν σε όλη την χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις...
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση Ελλάδας για Τρίτη-Τετάρτη 5-6/3/2013


Πιο αναλυτικά:
Τρίτη 5/3/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος στο μεγαλύτερο κομμάτι της δυτικής και βόρειας βορειοδυτικής χώρας. Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα είναι πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια και ίσως τις πρωινές ώρες δώσουν ασθενή φαινόμενα με την μορφή ασθενών τοπικών βροχών.Πιθανότητα για παρόμοια φαινόμενα και στην Πιερία αλλά και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας. 
Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός με συννεφιά πρόσκαιρα πυκνή και στην βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια.
Τετάρτη 6/3/2013:
Ο καιρός θα είναι γενικά καλός στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής ανατολική και βόρειας χώρας ωστόσο κάποιες αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν στην δυτική Ελλάδα που πρόσκαιρα θα είναι πυκνές και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου και στην δυτική Ελλάδα(Ήπειρο,δυτική και κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο).
Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.Σταδιακά οι αραιές νεφώσεις της δυτικής χώρας θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κεντρική ανατολική και νότια χώρα . 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ,ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ωστόσο νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες το κρύο θα είναι έντονο και θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: