Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Αττικής-Θεσσαλονίκης για την Πέμπτη-Παρασκευή 28-29/3/2013


Άστατος φαίνεται να είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές κυρίως στην Θεσσαλονίκη ενώ στην Αττική φαίνεται να είναι καλύτερος αλλά με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά τμήματα.


Αναλυτικά οι προγνώσεις για Αττική-Θεσσαλονίκη την Πέμπτη-Παρασκευή 28-29/3/2013:
Πέμπτη 28/3/2013:

Αττική:
Ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αραιές κατά βάση που πρόσκαιρα θα πυκνώνουν ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Όσο βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναπτύξεις θα έχουμε γύρω από τους ορεινούς όγκους που θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ ενώ στο εσωτερικό του νομού και στην βορειοανατολική Αττική πρόσκαιρα ίσως γυρίσει σε νοτιοδυτικό στα 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-11oC  στα ορεινά τις πρωινές ώρες ενώ το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια του νομού η μέγιστη τους 17-19oC .Στις περιοχές κοντά στην θάλασσα και στα νότια του νομού θα είναι 1-3oC πιο χαμηλή η  θερμοκρασία.

Θεσσαλονίκη :
Ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές και γενικά σχετικά μουντό καιρό που μέχρι το μεσημέρι ίσως δίνει ψιχάλες η ασθενείς τοπικές βροχές. Μέσα στην ημέρα όμως θα υπάρχουν και διαστήματα μικρά με ηλιοφάνεια ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος με τοπικές μπόρες.
Οι άνεμοι στον Θερμαΐκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-11oC στο κέντρο της πόλης (στα γύρω προάστια μακριά από την πόλη θα είναι 2-4oC χαμηλότερη) ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 15-16oC.
Παρασκευή 29/3/2013:
Αττική:
Γενικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια ήδη από τις πρωινές ώρες και αραιές νεφώσεις κατά βάση πυκνότερες που μέσα στην ημέρα φαίνεται να πυκνώνουν αρκετά κυρίως το μεσημέρι (μικρή πιθανότητα για ψιχάλες) .Μέχρι και το τέλος της ημέρας φαίνεται σταδιακά να περιορίζονται οι νεφώσεις και να υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.Περιορισμένη ορατότητα,θολούρα και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 18-19οC.
Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις νωρίς το πρωί σχετικά πυκνές οι οποίες όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα είναι ικανές να δώσουν τοπικές βροχές.Το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος με μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στο νομό αλλά πιθανώς και στην Χαλκιδική. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στον Θερμαΐκό στα 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 14-15oC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: