Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Παρέλυσε η Γαλλία από τα χιόνιαΜεγάλα προβλήματα στις μεταφορές

Αναστάτωση προκάλεσαν στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην περιφέρεια του Παρισιού οι ισχυρές χιονοπτώσεις. 

Η εταιρεία των σιδηροδρόμων (SNCF) συμβούλευε μάλιστα τους κατοίκους των προαστίων να μην μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών.

Επτά εκατομμύρια άνθρωποι που κατοικούν στην περιφέρεια του Παρισιού χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μεταβούν στην εργασία τους.

Η κυκλοφορία των τρένων του RER (το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο), τα οποία χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των προαστίων του Παρισιού, γίνεται με σημαντικά προβλήματα σε όλες τις γραμμές.

Στο οδικό δίκτυο η κατάσταση είναι επίσης δύσκολη, καθώς τα οδοστρώματα είναι ολισθηρά και έχουν συμβεί ατυχήματα με νταλίκες.

Οι χιονοπτώσεις πρόκειται να συνεχιστούν όλη την ημέρα σε όλη την περιοχή του Παρισιού και το στρώμα του χιονιού μπορεί να φτάσει τα 8 ως 12 εκατοστά.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας είχε ζητήσει ήδη από χθες το βράδυ από τις αεροπορικές εταιρίες να ματαιώσουν σήμερα μέχρι και το ένα τέταρτο των πτήσεών τους από και προς τα αεροδρόμια Ρουασί και Ορλί.

Σήμερα το πρωί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Μποβέ, σε απόσταση 60 χλμ. από το Παρίσι, το οποίο υποδέχεται τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις καταγράφονται σε όλη τη βόρεια και τη δυτική Γαλλία. Θεωρούνται «ασυνήθιστες για την εποχή, τόσο λόγω των ποσοτήτων του χιονιού όσο και εξαιτίας της διάρκειάς τους», καθώς αναμένεται να τερματισθούν αύριο το πρωί, σύμφωνα με τη γαλλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ηλεκτροδότηση έχει κοπεί σε περισσότερα από 68.000 νοικοκυριά στη Βρετάνη και την Κάτω Νορμανδία.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: