Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Χιονισμένα Κούλουμα?


Την στιγμή που ο καιρός δεν συμβαδίζει με την εποχή με την θερμοκρασία να έχει πάρει πλέον την ανηφόρα και θα συνεχίσει να ανεβαίνει για να φτάσει ακόμα και σε καλοκαιρινά επίπεδα στην νότια νησιωτική χώρα,φαίνεται πως ο Μάρτης πάει να επιβεβαιώσει την φήμη του ως "Γδάρτης".
Δείτε αναλυτικά στο άρθρο τι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 

 Εκεί που όλοι λέμε "Θα ναι σαν να μπαίνει Άνοιξη......στο τέλος μήπως αντί για χαρτοπόλεμο θα παίζουμε χιονοπόλεμο?"
Από ότι φαίνεται ο Μάρτης μπήκε με καλοκαιρινές διαθέσεις ωστόσο φαίνεται να μας επιφυλάσσει και την τελευταία ανάσα του φετινού γενικά ήπιου χειμώνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Σοβαρή επιδείνωση φαίνεται να παρουσιάζει ο καιρός από την ερχόμενο Πέμπτη και έπειτα με βροχές ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους,ενώ όσο βαδίζουμε προς το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της δυτικής βορειοδυτικής και κεντρικής-βόρειας Ελλάδα που σταδιακά θα κατέβουν και χαμηλότερα. 
Μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα η πτώση της θερμοκρασία θα επηρεάσει σχεδόν όλη την χώρα με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται και στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας .
Σίγουρα είναι μια κακοκαιρία η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς θα έχει αρκετή δυναμική στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ειδικά για τις αγροτικές περιοχές θα πρέπει να ληφθούν μέτρα καθώς θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα .
Λεπτομέρειες προσεχώς στα επόμενα άρθρα με συγκεκριμένη ανάλυση με χάρτες και εκτίμηση του καιρού....

Δεν υπάρχουν σχόλια: