Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο καιρός στην Ελλάδα 7-8/3/2013


Άστατος θα είναι ο καιρός και βροχερός τις επόμενες μέρες με πιο βροχερή μέρα την Πέμπτη όπου σχεδόν σε όλη την χώρα θα έχουμε βροχές ενώ στις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου-Ιονίου θα έχουμε και σποραδικές καταιγίδες...
Μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα έχουμε τις επόμενες μέρες κάτι που σημαίνει οτι θα έχουμε λασποβροχές.
Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές...

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με βροχές σχεδόν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας,επικράτηση νοτιάδων και άνοδο της θερμοκρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο διήμερο στην Ελλάδα.
Μεταφορά σκόνης θα έχουμε από την Αφρική ενώ περιορισμένη θα είναι και η ορατότητα λόγω των νοτιάδων σε συνδυασμό με την θολούρα από την υγρασία και την σκόνη στην ατμόσφαιρα. 

Πέμπτη 7/3/2013:
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο,την δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική Μακεδονία αλλά και την Πελοπόννησο ενώ σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα.
Έτσι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλία-Πελοπόννησο-ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες μέχρι και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα.
Βροχές θα σημειωθούν και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη.
Άστατος ο καιρός και στις Κυκλάδες-Κρήτη με διαστήματα ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις που θα δώσουν μπόρες μέσα στην ημέρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ενώ θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική και οι βροχές που θα εκδηλωθούν θα είναι λασποβροχές. 
Παρασκευή 8/3/2013:
Άστατος ο καιρός στα δυτικά κεντρικά και βόρεια αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο με μπόρες κατά διαστήματα αλλά και ανοίγματα του καιρού με ηλιοφάνεια.
Γενικά την Παρασκευή θα επικρατήσει καιρός "Π" και θα έχουμε βροχές στην δυτική Ελλάδα(νησιά Ιονίου-Ήπειρος-δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι και κεντρική και δυτική βοριεοδυτική Πελοόννησο) ενώ νεφώσεις θα επικρατήσουν στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα που είναι πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς.
Παρόμοια πιθανότητα και στην ανατολική Στερεά-Εύβοια.
Βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θράκη πρόσκαιρα.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: