Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη-Πέμπτη 17-18/4/2013


Γενικά καλός ο καιρός την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη θα έχουμε κάποιες βροχές με την μορφή αστάθειας το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και δυτικά νοτιοδυτικά της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο πρόσκαιρα για να ξαναπέσει από το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευής.

 Tετάρτη 17/4/2013:
Καλός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στην Εύβοια νωρίς το πρωί αλλά και στις Κυκλάδες και στην βόρεια Κρήτη όπου θα σημειώνονται κατά διαστήματα μπόρες που γρήγορα θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης.
Το μεσημέρι και το απόγευμα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στις ορεινές περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας με μικρή πιθανότητα για ψιχάλες η τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη την χώρα.
Πέμπτη 18/4/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από κάποιες περιοχές που θα έχουμε μουντό καιρό ήδη από την αρχή της ημέρας και θα είναι από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στην Πέλλα-Πιερία-Ημαθία μέχρι και την ανατολική βορειοανατολική Θεσσαλία όπου θα εκδηλωθούν βροχές .
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος στο μεγαλύτερος μέρος της ηπειρωτικής χώρας με αναπτύξεις που θα πυκνώσουν και θα δώσουν μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες στην Θεσσαλία την κεντρική και δυτική Στερεά αλλά και την κεντρική και δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Παρόμοια φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα και στα ορεινά της δυτικής&κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη (ορεινά Ροδόπης).
Στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός με νεφώσεις πυκνές κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα βορειοανατολικά  πρώτα και μέχρι την Παρασκευή το πρωί και στην υπόλοιπη ανατολική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: