Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

O Καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη-Τετάρτη 2-3/4/2013



Έντονη μεταφορά σκόνης από αύριο μέχρι και την νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη στην ανατολική και νότια χώρα που σε συνδυασμό με τους νοτιάδες και την γύρη θα καταστήσουν αρκετά αποπνικτική την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.Θολούρα και περιορισμένη ορατότητα από αυτό το φαινόμενο.
Ωστόσο αρκετές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην δυτική και βόρεια Ελλάδα αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου -Δωδεκάνησα.
Σε πολλές περιοχές οι βροχές θα είναι με την μορφή λασποβροχών λόγω της σκόνης από την Αφρική.
Δείτε στο παρακάτω χάρτη την ποσότητα σκόνης που θα έρθει στην χώρα μας:
060
Πιο αναλυτικά:
Τρίτη 2/4/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός τις πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότια χώρας αλλά και στην βόρεια-βορειοανατολική Ελλάδα και το Αιγαίο.
Ωστόσο ήδη από τις πρωινές ώρες στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-δυτική και κεντρική Στερεά αλλά και όλη την Πελοπόννησο θα έχουμε μουντό καιρό με βροχές κατά περιόδους και πιθανές σποραδικές καταιγίδες.
Σταδιακά μέσα στην ημέρα μέχρι και το απόγευμα οι βροχές θα επηρεάσουν την Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια αλλά και την δυτική και κεντρική Μακεδονία .Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει επηρεαστεί και η Θράκη αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
Αττική:
Μουντός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες από την αρχή της ημέρας ενώ όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι(πρωινές-προμεσημβρινές ώρες) οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και άλλο και θα σημειωθούν ψιχάλες η ασθενείς τοπικές βροχές διάσπαρτα σε όλο το νομό.Πρόσκαιρα οι βροχές θα αποκτήσουν και μέτρια ένταση τις μεσημβρινές ώρες.Γρήγορα από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν ενώ η θολούρα θα παραμείνει σε συνδυασμό με την μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20-22οC στα κεντρικά δυτικά και βόρεια του νομού.
Θεσσαλονίκη:
Καλός ο καιρός με αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνεια νωρίς το πρωί ωστόσο οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα.Ο άστατος καιρός θα συνεχίσει μέχρι και αργά το απόγευμα -βράδυ όπου είναι πιθανόν μέχρι τότε να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο νομό.
Οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18-20οC.
525263 551835488171309 875512245 n
Τετάρτη 3/4/2013:
Άστατος θα ξεκινήσει ο καιρός στην δυτική Ελλάδα με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.Παρόμοια φαινόμενα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη ανατολική κεντρική και νότια χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες σε Πιερία-Ημαθία και γενικότερα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και στο εσωτερικό της Θεσσαλία και της Στερεάς Ελλάδας.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στις Κυκλάδες-Κρήτη μέσα στην ημέρα.
Χιονοπτώσεις στα βουνά της Πίνδου(Ηπείρου-βορειοδυτικής Θεσσαλίας-δυτικής&κεντρικής Στερεάς -βορειοδυτικής Πελοποννήσου ) πάνω από τα 1600-1800 μέτρα από τα βόρια προς τα νότια αντίστοιχα.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς στο Ιόνιο στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.Υποχώρηση της σκόνης καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε ψυχρούς δυτικούς βορειοδυτικούς που θα εκτοπίσουν το κύμα σκόνης και θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα.Πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα.
Αττική:
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης μουντός ο καιρός με πιθανές βροχές διάσπαρτα στο νομό και πιθανή καταιγίδα(ξημερώματα Τρίτης προς Τετάρτη) ,γρήγορα ήδη από τις πρωινές ώρες ο καιρός θα ανοίξει ,θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ προς το μεσημέρι και το απόγευμα νέφη αστάθειας στα γύρω ορεινά και στην βόρεια βορειοδυτική Αττική θα δώσουν και πάλι μπόρες τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19-21οC.
Θεσσαλονίκη:
Μουντός ο καιρός πολύ νωρίς το πρωί με βροχές κατά διαστήματα στο νομό και στην Θεσσαλονίκη που γρήγορα θα σταματήσουν πρόσκαιρα,ο καιρός θα ανοίξει με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά θα καταστεί άστατος πρώτα στα γύρω ορεινά και στο εσωτερικό του νομού με αναπτύξεις που θα πυκνώσουν και θα δώσουν διάσπαρτες μπόρες και πιθανόν τοπική καταιγίδα.Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν-σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα δυτικοί βορειοδυτικοί.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17-19οC κατά μέσο όρο.
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: