Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ο καιρός στην Ελλάδα 23-28/4/2013


Μπαίνουμε σταδιακά σε καλοκαιρινούς ρυθμούς με την θερμοκρασία σταδιακά να ανεβαίνει και οι όποιες ψύχρες αλλά και κρύα που είχαμε τις προηγούμενες μέρες θα αποτελούν παρελθόν από την χώρα μας.
Ακολουθεί μια βδομάδα με αρκετή ηλιοφάνεια,άνοδος της θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και απουσία βροχών.
Ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες μπόρες ανοιξιάτικου τύπου κυρίως στα ορεινά της δυτικής βορειοδυτικής και βόρειας χώρας οι οποίες όμως δεν θα είναι ικανές να χαλάσουν ιδιαίτερο το καιρό.
Εν κατακλείδι δεν φαίνεται κάποια σοβαρή αλλαγή του καιρού τις επόμενες μέρες...



O καιρός στην Ελλάδα την νέα εβδομάδα 23-26/4/2013:
Τρίτη-Τετάρτη 23-24/4/2013:
Καλός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια ,καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως στα ορεινά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώνουν και θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου-δυτικής Μακεδονίας αλλά και στα ορεινά της Ροδόπης.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ήπιος και ζεστός καιρός με νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.
Πιθανότητα για μπόρες υπάρχουν και στα υπόλοιπα ορεινά-βουνά της Πίνδου αλλά και στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο σε όλη την χώρα.
Πέμπτη-Παρασκευή 25-26/4/2013:
Πολύ καλός καιρός σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια ,ζέστη για την εποχή και λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που θα πυκνώνουν.
Μικρή η πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Από την Παρασκευή στο Ιόνιο θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο για να φτάσει ακόμα και τους 28-30oC στις κλασικές στην ζέστη περιοχές.

Επόμενες μέρες:
Δεν φαίνεται να αλλάζει και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κάτι στο καιρό ,φαίνεται να έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και ζέστη ενώ και πάλι δεν θα λείψουν κάποιες τοπικές μπόρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και γενικότερα στα βουνά της Πίνδου.
Συγκεκριμένα στα ορεινά της Ηπείρου-δυτικής Μακεδονίας αλλά και στα ορεινά της Ροδόπης-ανατολικής-κεντρικής Μακεδονίας στις περιοχές που είναι κοντά στα βόρεια σύνορα μας.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα η ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και το Σαββατοκύριακο μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα όπου από εκεί και έπειτα θα έχουμε μια μικρή πτώση της θερμοκρασία στην ανατολική βορειοανατολική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: