Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή


Δείτε φωτογραφίες από τις σφοδρές πλημμύρες

Σε τριήμερο πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της Αργεντινής τη χώρα μετά τις σφοδρές πλημμύρες που προκάλεσαν το θάνατο 54 ανθρώπων στην περιφέρεια του Μπουένος Άιρες.

Τα περισσότερα θύματα βρήκαν το θάνατο παγιδευμένα στα αυτοκίνητά τους ή εξαιτίας ηλεκτροπληξίας, ενώ η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα ασφαλείας με στόχο να αποφευχθεί ένα πλιάτσικο στις πληγείσες περιοχές.

Η ισχυρότατη καταιγίδα έπληξε τη νύχτα της Τρίτης το Μπουένος Άιρες και την κοντινή Λα Πλάτα, η οποία και μετρά τα περισσότερα θύματα (46 μέχρι το πρωί της Πέμπτης). Μαρτυρίες κατοίκων μιλούν σε ορισμένες περιπτώσεις για πολύ γρήγορη άνοδο των υδάτων.

Με την υποχώρηση των υδάτων τα συνεργεία ξεκίνησαν να εντοπίζουν τις σορούς των θυμάτων. Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από τα σπίτια τους περίπου 2.500 κατοίκους της Λα Πλάτα, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι ποθ ανέβηκαν σε δέντρα και στέγες για να γλιτώσουν. 

Χωρίς ρεύμα έμειναν σχεδόν 900.000 κάτοικοι και διακόπηκαν τα δρομολόγια πολλών μέσων μαζικής μεταφοράς. Προβλήματα σημειώθηκαν και στη λειτουργία του διυλιστηρίου YPF στη Λα Πλάτα, που χρειάστηκε ώρες για να σβήσει.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: