Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες



Πενθεί η Λα Πλάτα για το χαμό 46 ανθρώπων

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη Λα Πλάτα της Αργεντινής, από τις φονικές πλημμύρες απόρροια των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

Ο κυβερνήτης του Μπουένος Άιρες, Ντανιέλ Σκιόλι, μίλησε για μια «τραγωδία που είναι χωρίς προηγούμενο και θα έχει εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες », καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. 

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, η οποία κατάγεται από την περιοχή του Λα Πλάτα, επισκέφθηκε τη γειτονιά Τολόσα, όπου μεγάλωσε και στην οποία ζει ακόμη η μητέρα της. Η γειτονιά αυτή δέχτηκε τα μεγαλύτερο πλήγμα από τις πλημμύρες είπε ο Σκιόλι.

«Η μητέρα μου δεν έχει φυσικό αέριο ή νερό, ακριβώς όπως και κάθε άλλος γείτονας », δήλωσε η Φερνάντες. Η Λα Πλάτα, μια πόλη 650.000 κατοίκων βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων νότια του Μπουένος Άιρες, και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας που περιβάλει και το Μπουένος Άιρες. 

Πολλοί κάτοικοι ανέβηκαν σε στέγες ή σκαρφάλωναν στα δέντρα για να ξεφύγουν από τα νερά, τα οποία σε αρκετά σημεία ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα, παρασύροντας σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστρέφοντας υποδομές

Ποσοστό τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τη μέση βροχόπτωση για το μήνα Απρίλιο, έπεσε στην πόλη μέσα σε λίγες ώρες, αναγκάζοντας 3.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: