Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Bye bye αφρικανική σκόνη! Πρόγνωση καιρού Αττικής - 09/04/2013



Αντίο αφρικανική σκόνη! Έτσι μπορούμε να πούμε από σήμερα έως και το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε για τη χώρα μας. Η μεγάλη ποσότητα της αφρικανικής σκόνης που επισκέφθηκε τη χώρα μας τις τελευταίες 4 ημέρες , με το Peak της ποσότητας το Σάββατο και τη Κυριακή 6-7/04/2013, ήταν αρκετή για να χρωματίσει με ανοιχτό καφέ/πορτοκαλί χρώμα όλες τις επιφάνειες , εξαιτίας και της λασποβροχής που σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.
Οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν από σήμερα το πρωί θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα και η διαύγεια τις επόμενες ημέρες θα είναι αρκετά μεγάλη.
 
Για τη Τρίτη 9 Απριλίου , ο καιρός στην Αττική θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις , με πιθανότητα να είναι αυξημένες κυρίως στα δυτικά - βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Aργά το απόγευμα προς το βράδυ οι νεφώσεις θα περιοριστούν σημαντικά και θα επικρατήσει ξαστεριά.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις , ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου , ενώ η ελάχιστη που θα σημειωθεί θα φτάσει τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Με βελτίωση και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται το επόμενο τριήμερο (Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή) στην Αττική , με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και με κάποιες αραιές νεφώσεις τη Τετάρτη και τη Παρασκευή.
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: