Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Από χιονοστιβάδα παρασύρθηκαν πέντε άνθρωποι στο Κολοράντο

Θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από το χιόνι

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στο Κολοράντο εξαιτίας μιας από τις πιο θανατηφόρες χιονοστιβάδες που έχουν πλήξει την πολιτεία από το 1962, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στο πέρασμα Λόβλαντ, περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά του Ντένβερ στις 13:00 και 14:30 (22:00 και 23:30 ώρα Ελλάδος) το Σάββατο, ανακοίνωσαν μέσω της ιστοσελίδας τοπικής εφημερίδας οι αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει τουλάχιστον ένας επιζών.

«Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί όλοι, ωστόσο δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος», αναφέρει η ιστοσελίδα επικαλούμενη δηλώσεις του σερίφη Ντον Κρούγκερ. Πρόσθεσε επίσης ότι η χιονοστιβάδα σημειώθηκε κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Λοβλαντ, το οποίο οι πέντε άνδρες είχαν επισκεφτεί. Το Λόβλαντ έχει υψόμετρο 3.352 μέτρων.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τους πέντε νεκρούς δεν ήταν διαθέσιμες, αν και οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι ίσως βρίσκονται θαμμένοι κάτω από το χιόνι.

Μετεωρολόγοι του Κέντρου Πληροφοριών Χιονοστιβάδων του Κολοράντο είχαν προειδοποιήσει ότι ο κίνδυνος χιονοστιβάδων το τρέχον έτος είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων 30 ετών.

Το 1962, επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στο Πέρασμα Βέιλ στην πολιτεία του Κολοράντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: