Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο καιρός στην Ελλάδα -Αττική-Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 20-21/4/2013

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάζει και θα έχουμε άστατο καιρό με μπόρες κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα .
Στις υπόλοιπες πεδινές-θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές ο καιρός θα είναι καλύτερος με λίγη συννεφιά κατά περιόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ωστόσο η ψύχρα και το κρύο νωρίς το πρωί θα είναι αισθητή.




Γενικά καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάζει και θα έχουμε άστατο καιρό με μπόρες κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα .
Στις υπόλοιπες πεδινές-θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές ο καιρός θα είναι καλύτερος με λίγη συννεφιά κατά περιόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ωστόσο η ψύχρα και το κρύο νωρίς το πρωί θα είναι αισθητή.
Aναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο 20-21/4/2013:
Σάββατο 20/4/2013:
Πρωινές ώρες:
Καλός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και βόρεια βορειοδυτικής χώρας με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Νεφώσεις νωρίς το πρωί θα έχουμε από το ύψος της κεντρικής και νότιας Εύβοιας στην βορειοανατολική Αττική τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα είναι αρκετά πυκνή και θα δίνει ψιχάλες η ψιλόβροχο πιο έντονο στα ορεινότερα τμήματα των περιοχών αυτών.
Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα διαλυθούν και θα περιοριστούν στα βουνά.
Μεσημβρινές-Απογευματινές ώρες:
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ωστόσο θα έχουμε αναπτύξεις στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό της Πίνδου από το εσωτερικό της Πελοποννήσου μέχρι και την δυτική&κεντρική Στερεά-Θεσσαλία μέχρι και την Μακεδονία όπου τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα.
Παρόμοια φαινόμενα και στα ορεινά της Ηπείρου-δυτικής Μακεδονίας αλλά και στα ορεινότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ορεινά Ροδόπης).
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους ασθενείς έως μέτριους.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.
Αττική:
Καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο ωστόσο νωρίς το πρωί θα έχουμε κάποιες νεφώσεις στα βόρεια βορειοανατολικά του νομού όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και ασθενείς τοπικές βροχές.Γρήγορα όμως ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού αλλά θα υπάρχουν και νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που θα πυκνώσουν κυρίως προς τα νοτιοδυτικά τμήματα του νομού και γύρω από το Σαρωνικό -βορειοδυτική Αττική και είναι πιθανό να σημειωθεί κάποια τοπική μπόρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-5οC στα πιο ορεινά τμήματα και το μεσημέρι θα φτάσει τους 19-21οC.
Θεσσαλονίκη:
Με καλό καιρό θα ξεκινήσει η μέρα και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές ίσως νωρίς το πρωί αλλά γρήγορα θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.Προς το μεσημέρι και το απόγευμα αναπτύξεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στην γύρω ορεινή ζώνη και θα πυκνώσουν αρκετά με πιθανότητα για παροδικές μπόρες κυρίως προς την Χαλκιδική αλλά και στα ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό  ασθενείς μεταβλητοί και πρόσκαιρα ασθενείς νότιοι στα 3 το πολύ 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 17-19οC στο εσωτερικό του νομού καθώς με τον νοτιά στην Θεσσαλονίκη θα έχει πιο πολύ ψύχρα και αυξημένη υγρασία από ότι στα πιο ορεινά.

Κυριακή 21/4/2013:
Πρωινές ώρες:
Καλός θα είναι ο καιρός τις πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πιο πυκνές μόνο στα βόρεια ορεινά της Κρήτης.
Μεσημβρινές-Απογευματινές ώρες:
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχουμε και πάλι αστάθεια με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο ,την δυτική&κεντρική Μακεδονία-βορειοδυτική Θεσσαλία-ορεινή Ροδόπη  μέχρι και το εσωτερικό τμήμα της Πελοποννήσου όπως και το Σάββατο.
Προς το απόγευμα βροχές και καταιγίδες από την Ιταλία θα προσεγγίσουν τα νησιά του βόρειου Ιονίου και κυρίως την Κέρκυρα όπου και θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα κυλίσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη την χώρα.
Αττική:
Καλός θα είναι ο καιρός την Κυριακή ήδη από το πρωί με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώνουν αρκετά στα δυτικά βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα του νομού κυρίως. Μέχρι και το τέλος της ημέρας οι νεφώσεις αυτές θα έχουν διαλυθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς βόρειοι στα 2-3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21-23οC.
Θεσσαλονίκη:
Με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα στην Θεσσαλονίκη ενώ όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε νεφώσεις στα γύρω ορεινά που θα πυκνώσουν και θα δώσουν αρχικά μπόρες στα πιο ορεινά τμήματα στο εσωτερικό του νομού και στα ανατολικά που ενδέχεται να επηρεάσουν και τις περιοχές γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στον Θερμαϊκό στα 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18-20οC.


Δεν υπάρχουν σχόλια: