Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Νεό κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ


Ξεκίνησε πάλι να χιονίζει στις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ και οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι αναμένεται και δεύτερη μεγάλη χιονοθύελλα μέσα σε λιγότερες από πέντε ημέρες, ενώ οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη κλειστές για τρίτη ημέρα.

Η Ουάσινγκτον, η Βαλτιμόρη και η Φιλαδέλφεια προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή χιονοθύελλα η οποία κάλυψε ορισμένες περιοχές με ένα μέτρο χιόνι μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα συνοδεύεται από χιονόπτωση κι αναμένεται το ύψος του χιονιού να φτάσει τα 45 εκατοστά. Το πρωί της Τρίτης προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις, τις ώρες αιχμής, στους χιονισμένους δρόμους του Σικάγο, ενώ αναμένεται ακόμη σφοδρότερη κακοκαιρία μετά τα μεσάνυχτα , στις ανατολικές ακτές, μετέδωσε η υπηρεσία AccuWeather.

Εξάλλου, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν νέα χιονοθύελλα.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αμερικής ανακοίνωσε ότι η κακοκαιρία κινείται προς τις μεσοδυτικές πολιτείες και νοτιότερα προς την Αλαμπάμα και το Τέξας, όπου σπανίως χιονίζει.

Η χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει ακόμα την Ουάσινγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη- που συνολικά αριθμούν περίπου 100 εκατομμύρια κατοίκους ή σχεδόν το ένα τρίτο του αμερικανικού πληθυσμού.
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: