Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

"Εισβολή" αφρικανικής σκόνης


Σκόνη από την Αφρική "εισβάλει" από σήμερα Τετάρτη στη χώρα, με τη βοήθεια των ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων που επικρατούν. Το φαινόμενο που θα διαρκέσει ως την Παρασκευή , δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία όπως λένε οι ειδικοί, όμως όσοι πάσχουν από αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα καλό είναι να προφυλαχθούν. Αποτελούμενη από αιωρούμενα μικροσωματίδια τα οποία δεν θεωρούνται πολύ επικίνδυνα, η σκόνη από τη μαύρη Ήπειρο έρχεται να επιβαρύνει την ήδη επιβαρημένη ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο.


Συνήθως το φαινόμενο παρουσιάζεται στη χώρα μας την άνοιξη και το καλοκαίρι και έχει διάρκεια 3 ημέρες. Τον Απρίλιο του 2005 σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες «εισβολές» σκόνης στην Ελλάδα.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ενοχλητική ιδίως όταν η σκόνη συνδυάζεται με υψηλή υγρασία και μεγάλη θερμοκρασία. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι η Αφρικάνικη σκόνη θα είναι περισσότερο εμφανής στην κεντρική και νότια Ελλάδα και θα ανεβάσει το θερμόμετρο που θα ξεπεράσει τις 3 επόμενες ημέρες τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:ΝΕΤ, http://news.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: