Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Η κακοκαιρία σαρώνει το Νομό Ιωαννίνων, κινδυνεύουν σπίτια στο Μέτσοβο


Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο Νομό Ιωαννίνων από τις έντονες και αδιάκοπες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εντοπίζεται τις τελευταίες ώρες μέσα στον οικισμό του Μετσόβου, όπου έχει ξεκινήσει κατολισθητικό φαινόμενο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σπίτια.
Τρεις κατοικίες έχουν υποστεί ρωγμές και ο φόβος για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες είναι μεγάλος. Άλλωστε το Μέτσοβο, πριν το 1965 είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από κατολισθήσεις.
Κλιμάκιο της Νομαρχίας Ιωαννίνων, με μηχανικούς και γεωλόγους, θα βρεθεί τις επόμενες ώρες στην περιοχή, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση και να προτείνει την λήψη μέτρων.


Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί επίσης στην Πλατανούσα και μικρότερες στην Χρυσόραχη, τα Καβάσιλα και το Δίλοφο.


Σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους, έχει μετατραπεί αυτός προς Πράμαντα εξ αιτίας των πολλών και συνεχιζόμενων πτώσεων λίθων.


Πέραν αυτών, η Νομαρχία και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αντιμέτωποι και με τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι χιονοπτώσεις. Χιόνι εξακολουθεί να πέφτει στο Μέτσοβο, την Μηλιά, την Φούρκα, την Βωβούσα και αλλού, ενώ ούτε τα νέα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι ευχάριστα, καθώς προβλέπεται συνέχιση της κακοκαιρίας, με καταιγίδες και χιονοπτώσεις και τις επόμενες ημέρες.

www.epiruspost.gr,http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: