Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Έβρου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε την Κυριακή ο νομός Έβρου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετική εισήγηση του Νομάρχη Έβρου.

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Σ.Ν.Ο με την προεδρία του Νομάρχη Έβρου και με την παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Γεωργίου Ντόλιου και αρμοδίων παραγόντων στην οποία αφού έγινε αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης αποφασίσθηκε να γίνει εισήγηση για την κήρυξη του Νομού σε κατάσταση έκτακτης άνάγκης πολιτικής προστασίας.

«Εκτιμήσαμε ότι όλα είναι στο κόκκινο, παρά του ότι ο Άρδας βοηθάει και ότι δεν έρχονται νερά από την Βουλγαρία, έρχονται μόνο 360 κ.μ ανά δευτερόλεπτο. Έχουμε ξεπεράσει όλα τα όρια. Εννοώ ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έχει πλημμυρίσει ήδη μία μεγάλη αποθήκη νερού, αυτή του Πυθίου. Το Πύθιο αυτή την στιγμή έχει πάνω από 6μ νερό», δήλωσε κατά την αποτίμησή του ο Νομάρχης Έβρου.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αύριο θα έρθουν νερά από τον Άρδα γιατί και οι Βούλγαροι δεν μπορούν να κρατήσουν για πολλές ημέρες. Έχει πλημμυρίσει το αγρόκτημα Ψαθάδων, υπερχείλισε. Όπως με ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ορφέα ήδη έχουμε νερό από τη σιδηροδρομική γραμμή και στο αγρόκτημα Λαβάρων. Στην Κορνοφωλιά πλημμύρισαν 3500-4000στρέμματα,ένα από τα καλύτερα αγροκτήματα, με σοβαρές υποδομές. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το προλάβουμε, να κάνουμε ήπια κατάκλιση. Στο Τυχερό πλημμύρισαν 6500 στρ, στο Πέταλο 8000 στρ. Αυτή την στιγμή έχουμε 100.000 στρ πλημμυρισμένα είτε από τοπικά νερά είτε από τον Έβρο», πρόσθεσε.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: