Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σαρωτική καταιγίδα «παρέλυσε» την ανατολική ακτή των ΗΠΑ


Θυελλώδεις άνεμοι που κατά περιστάσεις ξεπερνούσαν σε ταχύτητα τα 140χλμ/ώρα και έδωσαν «πνοή» σε μεγάλη πυρκαγιά σε ξενοδοχείο του New Hampshire, καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες στο Maine και πυκνή χιονόπτωση που έφερε πάνω από μισό μέτρο χιόνι στη Νέα Υόρκη, συνθέτουν το σκηνικό των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις τελευταίες ώρες τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η μεγάλη καταιγίδα ανάγκασε τις Αρχές την Παρασκευή να ακυρώσουν περισσότερες από 1.000 αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και την Πενσυλβάνια.

Τουλάχιστον 700.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ, ενώ σε πολλές περιοχές το χιόνι ξεπέρασε τα 60 εκατοστά σε ύψος.

Στην παραλιακή πόλη του Hampton το -ευτυχώς άδειο- ξενοδοχείο «Surf Hotel» έπιασε φωτιά και οι δυνατοί άνεμοι την έκαναν να εξαπλωθεί γρήγορα σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Πέντε ξύλινα κτίρια κάηκαν, ενώ οι Αρχές δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Βορειότερα, στην πόλη Maine, τεράστια κύματα χτύπησαν τις ακτές και μετέτρεψαν τους δρόμους στην περιοχή Saco σε ποτάμια, ενώ δεκάδες σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες αποδείχτηκαν μοιραίες για έναν 46χρονο άντρα στο διάσημο πάρκο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από κλαδί δέντρου που έπεσε επάνω, υπό το βάρος του χιονιού που είχε συσσωρευτεί σε αυτό.

Ο καιρός δεν άφησε ανεπηρέαστη και την κυκλοφορία στους δρόμους. Μια νταλίκα «δίπλωσε» σε κεντρικό δρόμο στην Πενσυλβάνια και δημιουργήθηκε καραμπόλα 16 συνολικά αυτοκινήτων, από την οποία δύο άτομα τραυματίστηκαν.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: