Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Αττικής 10-12 Σεπτεμβρίου 2010



Μεταβολή του καιρού και στην Αττική αύριο το Σάββατο,απ'οτι όλα δείχνουν,αύριο τις απογευματινές και πρώτες βραδυνές ώρες υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγιδών,στα δυτικά του νομού με τα μέχρι τώρα δεδομένα.Την Κυριακή πιο εκτεταμένες βροχοπτώσεις αναμένονται στον νομό, όμως ο βασικός όγκος τον φαινομένων θα περιορίζεται κυρίως στα Βόρεια-ΒΑκά του νομού.

Πιο αναλυτικά:

Για το υπόλοιπο της ημέρας (Παρασκευή 10/09/2010):

Θα συνεχιστεί ο καλοκαιρινός καιρός με ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια του νομού και στην Πάρνηθα, αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα κατα διαστήματα θα έχουμε την εμφανιση αραιών νεφώσεων κυρίως υψιστρωμάτων,περιορισμένες τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στους ορεινούς όγκους.Τις βραδινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις κατα διαστήματα.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Με διάσπαρτα νέφη και αρκετή ηλιοφάνεια αναμένεται να ξεκινήσει η ημέρα, όμως νωρίς το μεσημέρι αναμένονται τοπικές αναπτύξεις κυρίως στους ορεινούς όγκους ,με πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων στα ΒΔκά. Τις απογευματινές ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην δυτική Αττική, πρός το Θριάσειο (Γεράνεια όρη-Μεγαρίδα-Όρος Πατέρας,Κιθαιρώνας,γύρω περιοχές),με ξέσπασμα ισχυρών βροχών και καταιγίδών απο μέτωπο πολυκυτταρικής καταιγίδας, προερχόμενη απο Κορινθία με τάσεις ανατροφοδότησης απο δυτικό Σαρωνικό. Τα φαινόμενα τις πρώτες βραδυνές ώρες θα προσεγγίσουν το δυτικό λεκανοπέδιο και στην συνέχεια τα βόρεια του νομού χωρίς όμως την ανάλογη αρχική ένταση.Στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο και νομό Αττικής αν και αναμένονται τοπικές βροχές και ηλεκτρικά φαινόμενα ,κυρίως παρατήρηση αστραπών απο τον δυτικό ουράνιο θόλο,δεν αναμένονται τα φαινόμενα να έχουν αξιόλογη ένταση.Στα ΝΑ-κότερα πάντως του νομού η πιθανότητα να βρέξει είναι πολύ μικρή. Πάντως λίγο πριν το τέλος της ημέρας αναμένεται βελτίωση του καιρού και γενική παύση των φαινομένων στο νομό.

Άνεμοι: ΒBAκοί ασθενείς στα δυτικά,3-4Bf στα ανατολικά,το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι απο διάφορες διευθύνσεις και πρόσκαιρα στον Σαρωνικό ΝΑκοί. Προς στο τέλος της ημέρας θα επικρατήσει βόρειος άνεμος ασθενής και στα δυτικά πρόσκαιρα 3-4Bf.

Θερμοκρασία: Κέντρο: 21..28oC, Bόρεια Προάστια: 19.. 26oC,Δυτικά προάστια :19...28oC,,Νότια προάστια: 22...29oC, Μεσόγεια: 20...27oC.

Kυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Στα βόρεια του νομού και κυρίως στα ΒΑκά αναμένεται νεφελώδης καιρός με παροδικές βροχοπτώσεις. Στα ΒΑκά αναμένονται και ηλεκτρικά φαινόμενα κυρίως απο τον Ευβοϊκό, στα υπόλοιπα και κυρίως στο βόρειο και ανατολικό λεκανοπέδιο αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχοπτώσεις,ενώ στα υπόλοιπα διάσπαρτες νεφώσεις και στα νοτιοδυτικά διαστήματα ηλιοφάνειας.Νωρίς το μεσημέρι πάντως αναμένεται κλείσιμο του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου με τοπικές βροχές,με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα βόρεια της πόλης. Νωρίς το απόγευμα αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων και στην συνέχεια το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλο το λεκανοπέδιο.

Άνεμοι: ΒΒΔκοί 3-4Bf κυρίως στα δυτικα ,στην συνέχεια ΒΒΑκοί με μικρή ενίσχυση στην συνέχεια κυρίως στα ανατολικά,3-5 και πρόσκαιρα 6Bf

Θερμοκρασία: Κέντρο: 19..24oC, Bόρεια Προάστια: 16.. 21oC,Δυτικά προάστια :18...24oC,ΝΔκά max 25oC,Νότια προάστια: 20...25oC, Μεσόγεια: 19...23oC.

Επιμέλεια: Γκέσουρας Θεόδωρος

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: