Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Άμεση καιρική εξέλιξη Ελλάδος 11/09/10 ισχύει για τις επόμενες 3-6 ώρες.




Δυτική Ελλάδα: Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες ,που μαίνονται στην Δυτ.Στερεά και στην Ήπειρο ,αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες 2-5 ώρες και με περεταίρω ενίσχυση του εν λόγω συστήματος.Στο Ιόνιο ο καιρός θα παραμείνει άστατος με κατά διαστήματα να στροβιλίζουν πολύ ισχυρές καταιγίδες στο κεντρικό κυρίως ιόνιο,σε Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Πελοπόννησος: Μέσα στις επόμενες 2-6 ώρες αναμένεται σημαντική επιδείνωση και ο νότιος άξονας του ισχυρού μετώπου καταιγίδων που δημιουργείται στην ΒΔκή Πελ.,αναμένεται να έχει λάβει χώρα και στην Πελοπόννησο,έτσι στην κεντρική και βόρεια Πελ.Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα μετατοπίζονται σε ανατολικότερα τμήματα.

Κεντρικός Ηπειρωτικός κορμός:

Σημαντική επιδείνωση τις επόμενες ώρες με Δυτ.Θεσσαλία ,Κεντρική Στερεά και κυρίως Ευρυτανία να δέχονται τα εντονότερα φαινόμενα.

Αν.Προσήνεμα(Μαγνησία,Σποράδες,ΒΔκό-Κεντρικό Αιγαίο-Εύβοια,Αν.Αττική,Αν.Βοιωτία):Τις επόμενες τουλάχιστον 3-5 ώρες δεν αναμένεται σημαντική επιδείνωση στον καιρό,το βόρειο ρεύμα αναμένεται να διατηρείτε αυτές τις ώρες,νεφώσεις χαμηλών στρωμάτων δημιουργούμενες κυρίως από ΒΔκό Αιγαίο,και με ζώνες σύγκλισης,δημιουργούν διατήρηση της ευστάθειας,κυρίως σε Εύβοια,Σποράδες και ΒΑκή Αττική.



Συνεχώς η στήλη θα ανανεώνεται για τις περιοχές κυρίως που έχουν σοβαρό καιρικό ενδιαφέρον.
Επιμέλεια: Θοδωρής Γκέσουρας (Teometeo)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: