Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Πολλά τα πύρινα μέτωπα στη χώρα


Στις φλόγες Ζάκυνθος, Χαλκιδική, Κέρκυρα και Λακωνία

Μεγαλώνει ο αριθμός των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς στα πύρινα μέτωπα της Κέρκυρας και της Λακωνίας που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα, προστίθενται αυτά της Χαλκιδικής και της Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου ξέσπασε φωτιά στις 17:35 σε δασώδη περιοχή με πεύκα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται στο σημείο 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες και 3 οχήματα ΟΤΑ. Οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι έντασης 7 έως 8 μποφόρ γι’ αυτό το λόγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου ζήτησε ενισχύσεις από τις υπηρεσίες της Πελοποννήσου.

Αλλά και στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής εκδηλώθηκε φωτιά στις 18:16 πάλι σε πευκώδη περιοχή ενώ επιχειρούν την κατάσβεση 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και 12 πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν στις περιοχές Σκριπερό, Φουντάνα και κάτω Κορακιανά της Κέρκυρας σε δασική έκταση, ενώ και η Λακωνία πλήττεται από πυρκαγιά και συγκεκριμένα στην κάτω Λακωνία στην Αρεόπολη στη θέση Καυχιώνα, σε χαμηλή βλάστηση.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: