Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κατολισθήσεις με 18 νεκρούς στη Γουατεμάλα


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γουατεμάλα, μεταξύ των οποίων 12 που επέβαιναν σε λεωφορείο που καταπλακώθηκε από τόνους λάσπης, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που πλήττουν την κεντροαμερικανική αυτή χώρα και το νότιο Μεξικό.

Το λεωφορείο που καταπλακώθηκε από τη λάσπη κινείτο σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, 80 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, όταν σκεπάστηκε ξαφνικά από τα χώματα.

Άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά περιστατικά, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της χώρας, Αλβάρο Κολόμ.

Οι τροπικές καταιγίδες που πλήττουν τις ακτές του Ειρηνικού και τον Κόλπο του Μεξικού, συνοδεύονται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όλη τη Γουατεμάλα και στο νότιο Μεξικό.

Οι βροχοπτώσεις της τελευταίας εβδομάδας και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για νέες βροχές υποχρεώνουν τις αρχές στις δύο χώρες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα από το φόβο μεγάλων κατολισθήσεων.

Στην πολιτεία Ταμπάσκο, στο Μεξικό, λόγω των πλημμυρών χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ στις γειτονικές επαρχίες Τσιάπας και Οαξάκα, στα σύνορα με το Μεξικό και Βερακρούς, στον Κόλπο του Μεξικού, έχουν αναφερθεί επίσης σοβαρές πλημμύρες.
Πηγή:http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: