Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Αττικής για ΣΚ 25 -26/9/2010



Άστατος καιρός με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους

Γενικά

Οργανωμένο σύστημα διαταραχών κινείται από τη δυτική Μεσόγειο ανατολικότερα και οδηγεί σε επιδείνωση του καιρού σε Γαλλία, Ιταλία και στη συνέχεια τη δυτική Βαλκανική και τη χώρα μας.Το κυρίως κέντρο της παραπάνω διάταξης θα εστιάσει στη βόρεια Ιταλία, με δευτερεύουσες υφέσεις να εμφανίζονται και νοτιότερα.Μέτωπα του παραπάνω συστήματος θα απασχολήσουν τη χώρα μας το ΣΚ, με έμφαση στο Σάββατο.

Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται σε Ιόνιο, δυτική Ελλάδα, νότια Πελοπόννησο, νότια Κρήτη, Λακωνία, Αργολίδα, Αττική, Εύβοια, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.Στις παραπάνω περιοχές αναμένονται και παροδικές καταιγίδες, κυρίως όμως στα παράκτια τμήματα.Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βροχές κατά περιόδους και λίγες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Σάββατο 25/9/2010

Το μοτίβο του καιρού θα είναι άστατο όλη την ημέρα.Ήδη από το ξημέρωμα, τοπικοί όμβροι και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα προερχόμενοι από το Σαρωνικό θα εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικά τμήματα.Μεταξύ πρωινών και μεσημβρινών ωρών θα σημειώνονται ανάλογα πιο τοπικά φαινόμενα, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ύφεσης και βελτίωσης του καιρού.

Το κυριότερο μέρος της επικείμενης επιδείνωσης στο νομό, θα σημειωθεί από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της ημέρας αυτής.Το παραπάνω διάστημα αναμένονται τοπικές βροχές/όμβροι και παροδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού.Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά.

Πριν τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει σταδιακά ο καιρός να βελτιώνεται, με πιθανότητα για παροδικά πολύ πιο τοπικά φαινόμενα τη νύχτα.Κατά τη διάρκεια της Κυριακής 26/9/2010, με τα τωρινά δεδομένα, ο καιρός θα κυλίσει βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια και παροδικές συννεφιές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί το Σάββατο, στρεφόμενοι σε νοτιοδυτικούς μέτριους και πρόσκαιρα το πρωί ισχυρούς την Κυριακή.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα ανέλθει στους 24-25 βαθμούς(αρκετά χαμηλότερη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων), ενώ την Κυριακή θα σημειώσει κάποια άνοδο με την περισσότερη ηλιοφάνεια.

by lefteris13

Επιμέλεια : Λευτέρης Βλάσσης

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: