Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αποτιμώνται οι ζημιές μετά τις πλημμύρες στη Σλοβενία


Η πρώτη καταγραφή των ζημιών, που προκάλεσαν οι μαζικές πλημμύρες, που έπληξαν τη Σλοβενία το περασμένο Σαββατοκύριακο, είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες, ενώ τα ακριβή αποτελέσματα αναμένονται σε δύο μήνες.

Η Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας και Ανακούφισης συγκρότησε ειδικές επιτροπές, που θα προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών σε 123 δήμους.

Οι περιοχές, Σαβίνισκο, Πόσαβιε, Ντολένισκο, Πρίμορσκο, καθώς και η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες, που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση ποταμών. Στην πόλη Λάσκο, το κόστος των καταστροφών υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ και στο Λάσκο και στην πόλη Τσέλιε στα 6,6, εκατ. ευρώ.

Οι καταστροφές από τις πλημμύρες στους οδικούς άξονες φθάνουν τα 15 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 εκτάρια αγροτικής γης έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα της κυβέρνησης, Χέλενα Κάμαρ, θα διατεθούν πόροι 18 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, που προορίζονται για τέτοιες περιπτώσεις και ότι θα διασφαλιστούν πόροι και από άλλες πηγές.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: