Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Νεκροί σε Βενεζουέλα και Μεξικό από την τροπική καταιγίδα "Μάθιου"


Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βενεζουέλα και τρεις στο Μεξικό, έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχές που συνόδευαν την τροπική καταιγίδα Μάθιου, η οποία έπληξε την Κεντρική Αμερική, σύμφωνα με τις αρχές των δύο χωρών.

Μία γυναίκα και έξι παιδιά από την ίδια οικογένεια βρήκαν τον θάνατο την Παρασκευή το βράδυ στο λαϊκό προάστιο Αντιμάνο στο Καράκας και 24 κατοικίες στην ίδια ζώνη καταστράφηκαν.

Ένας 70χρονος άνδρας βρήκε τον θάνατο «παρασυρμένος από το ρεύμα» στο Κρατίδιο Σούκρε στα βορειοανατολικά, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάρεκ Ελ Ασάμι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTV.

Εξάλλου, οκτώ άτομα αγνοούνται σε όλη τη χώρα.

Στο Μεξικό, τρία άτομα, δύο εξ αυτών ανθρακωρύχοι βρήκαν τον θάνατο από την κατάρρευση μίας κατοικίας σε κοινότητα στην περιοχή Τσιάπας, κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, τονίζουν οι τοπικές αρχές.

Ο Μάθιου άρχισε να πλήττει από την Παρασκευή τα βορειοανατολικά σημεία της Νικαράγουα και άρχισε να κινείται βορειοδυτικά προς τα μεσόγεια των περιοχών που πλήττονται, με ανέμους που φθάνουν τα 85 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Η καταιγίδα, που συνοδεύεται από ραγδαίες βροχοπτώσεις, κινδυνεύει να επιδεινώσει την περιοχή που ήδη έχει υποστεί σοβαρές πλημμύρες τους τελευταίους μήνες, τονίζει το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νικαράγουας.

Για προληπτικούς λόγους, περίπου 10.000 κάτοικοι στο εσωτερικό των ακτών της Καραϊβικής, σε μεγάλο ποσοστό ιθαγενείς ινδιάνοι Μοσκίτος, έχουν απομακρυνθεί προς ασφαλέστερα καταφύγια. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 250 με 400 χιλιοστά νερού που μπορεί να πέσουν ανά τετραγωνικό μέτρο κατά την πορεία του Μάθιου.
Πηγή:http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: