Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τη Νέα Υόρκη

Μια 30χρονη ομογενής έχασε τη ζωή της

Ένα ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο, με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 100 μίλια την ώρα αναστάτωσε στους κατοίκους της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρωτοφανούς καταιγίδας με δυνατή βροχή, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, για μερικά μόνο λεπτά (ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ανεμοστρόβιλο και πιθανόν για τρεις ανεμοστρόβιλους) στο Κουίνς, στο Μπρούκλιν και στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ξεριζώθηκαν χιλιάδες δέντρα, υπέστησαν ζημιές εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα και καταστράφηκαν από πτώσεις δέντρων πάρα πολλά αυτοκίνητα, ενώ μέχρι σήμερα το απόγευμα χιλιάδες κάτοικοι των πληγεισών περιοχών δεν είχαν ηλεκτρισμό.

Μια 30χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Η άτυχη Αϊλίν Λεβάκη βρισκόταν με το σύζυγό της μέσα στο αυτοκίνητο όταν ξέσπασε η σφοδρή καταιγίδα. Ένα πελώριο δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, λίγα λεπτά πριν πέσει το δέντρο, η άτυχη γυναίκα είχε αλλάξει θέση με το σύζυγό της, ο οποίος τελικά γλίτωσε με μικροτραυματισμούς.

Οι αρχές της πόλης εκτιμούν ότι «ως εκ θαύματος» δεν υπήρξαν άλλα θύματα.



Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: