Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πρόγνωση καιρού Αττικής, Παρασκευή 3/6/2011



Τα τερτίπια του καιρού συνεχίστηκαν και την Πέμπτη , καθώς οι συνθήκες αστάθειας που δημιουργούνται κυρίως από το μεσημέρι και μετά , έδωσαν βροχές σε Αχαρνές , Μενίδι και Ηράκλειο (τουλάχιστον).

Για την Παρασκευή φαίνεται ότι θα εξακολουθήσουν οι ίδιες συνθήκες , μάλλον σε ηπιότερο βαθμό αλλά οπωσδήποτε δεν είναι καιρός εμπιστοσύνης…

Ας γίνω όμως πιο σαφής.

Για την Παρασκευή λοιπόν , φαίνεται ότι το πρωί θα έχουμε ένα γενικά καλό καιρό με κάποιες μόνο νεφώσεις στα ψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Τώρα από το μεσημέρι και μετά και προς το απόγευμα φαίνεται ότι θα έχουμε πάλι αναπτύξεις νεφών κοντά στους ορεινούς όγκους, όπου και παρασυρόμενα θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές. Πιο ύποπτες περιοχές για κάτι τέτοιο φαίνονται η Δυτική Αττική αλλά και τα ανατολικά των ορεινών όγκων Πάρνηθας, Ποικίλου όρους, Υμηττού κτλ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς , ίσως και 30 τοπικά ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι , για να στραφούν αργότερα σε βόρειους στο ηπειρωτικό κομμάτι και νότιους στο Σαρωνικό της ίδιας περίπου έντασης.

Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: