Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Θεσσαλονίκη: Μια νεροποντή έφερε χάος


Μπλακ άουτ στο κέντρο της πόλης και στα δυτικά, κυκλοφοριακό κομφούζιο, βγαλμένα μεταλλικά καπάκια αποχέτευσης σε δρόμους-χειμάρρους και πλημμύρες σε περιορισμένο βαθμό προκάλεσε η μεσημεριανή νεροποντή σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε διότι κατέρρευσε το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην περιοχή των Δικαστηρίων, όπου το νερό έφτασε σε ύψος τους 40 πόντους με αποτέλεσμα να βραχυκυκλωθούν καλώδια, σύμφωνα με τη ΔΕΗ. Συνεργεία της ΔΕΗ αποκατέστησαν τη βλάβη. Πάντως, τα τηλέφωνα στο κέντρο βλαβών της ΔΕΗ δεν σταμάτησαν να χτυπούν για πολλές ώρες, καθώς στη διάρκεια της νεροποντής διακόπηκε προσωρινά η ηλεκτροδότηση όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε αρκετά σημεία στην δυτική και την ανατολική Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε μεγάλο τμήμα στη δυτική Θεσσαλονίκη που περιλαμβάνει την Πολίχνη, το Ωραιόκαστρο και την Ηλιούπολη καθώς και στα Κουφάλια.

Φωτιά άναψε και η τηλεφωνική γραμμή 199 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη διάρκεια της νεροποντής. Πυροσβέστες άντλησαν τα ύδατα από κατοικίες που πλημμύρισαν στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Πολίχνη, την Ηλιούπολη και την Σταυρούπολη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν. Λόγω του μπλακ-άουτ οι πυροσβέστες κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν παγιδευμένους κατοίκους της πόλης σε ασανσέρ.

Κομφούζιο στην Περιφερειακή Οδό

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στην Περιφερειακή Οδό, καθώς σημειώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις καραμπόλες οχημάτων εξαιτίας της νεροποντής. Τα νερά είχαν φτάσει σχεδόν μέχρι πάνω από τις ρόδες των οχημάτων τις ώρες της κορύφωσης της καταρρακτώδους βροχής. Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα σοβαρή στον ανισόπεδο κόμβο Σταυρούπολης στο ύψος των οδών Μακρυγιάννη και Ωραιοκάστρου, όπου είχαν συσσωρευτεί μεγάλες ποσότητες νερού λόγω της νεροποντής. Για αρκετές ώρες,η Οδός σε εκείνο το σημείο παρέμεινε κλειστή, ενώ η Τροχαία αποκατέστησε σταδιακά την κυκλοφορία.

Βγήκαν μεταλλικά καπάκια από φρεάτια σε δρόμους

Εξαιτίας της νεροποντής, βγήκαν τα μεταλλικά καπάκια των φρεατίων αποχέτευσης από δρόμους στους Αμπελόκηπους, ενώ προβλήματα λόγω βουλωμένων φρεατίων διαπιστώθηκαν επίσης στον Εύοσμο, στη Μενεμένη και στις Συκιές, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ.

Πηγή:http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: