Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

27 νεκροί απο το κρύο


ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες λόγω του ψύχους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων καταγράφηκε στην επαρχία Ντόνετσκ (ανατολικά, έντεκα θάνατοι) και στην χερσόνησο της Κριμαίας (νότια, πέντε θάνατοι) την ώρα που στην χώρα καταγράφονται σφοδρές χιονοπτώσεις που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην εναέρια και την οδική κυκλοφορία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της Ουκρανίας, ενώ οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους μείον 15 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία το κρύο θα αρχίσει να υποχωρεί από την Τετάρτη.

Στην Ισπανία περισσότερες από 170 πτήσεις ακυρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης εξαιτίας της χιονόπτωσης που προκάλεσε και σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από την πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Μέχρι το μεσημέρι συνολικά 174 πτήσεις είχαν ακυρωθεί από το Μπαράχας, ενώ ακόμα εννέα αεροσκάφη αναγκάστηκαν να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Arena, της δημόσιας εταιρείας που διαχειρίζεται τα ισπανικά αεροδρόμια.

Από τις 14:30 (ώρα Ελλάδας) και μετά η κατάσταση στο αεροδρόμιο άρχισε να ομαλοποιείται, αφού άνοιξαν δύο αεροδιάδρομοι που είχαν κλείσει.
Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

pros to blog sas.....eimaste ena neo blog pou ksekinisame prin peripou 40 imeres efxomaste kai elpizoume kai sti diki sas stiriksi...eimaste pamta sti diathesi sas gia oti xriastite
sas efxaristoume ek ton proteron..
www.ksipnistere.blogspot.com