Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΤΑ ΣΗΚΩΣΕ ΟΛΑ


Ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα στις 9.45, την περιοχή μεταξύ λαχαναγοράς και εφορίας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος διαλύθηκε πάνω από το κτίριο της ΔΟΥ, αφού πρόλαβε στο πέρασμά του να αναποδογυρίσει ένα σταθμευμένο ταξί στην περιοχή και να προκαλέσει ζημιές σε αρκετά οχήματα, να παρασύρει στέγες παραλιακών καταστημάτων και να καταστρέψει κολώνες ηλεκτροφωτισμού. Οι περιγραφές των ακροατών του ΠΑΛΜΟΥ που βρέθηκαν στην περιοχή, έκαναν λόγο για πρωτοφανές σε ένταση φαινόμενο, ενώ χαρακτήρισαν σωτήρια την ύπαρξη του περιμετρικού και των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί, αφού δάμασαν τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν ο δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου αποχώρησε από τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και έσπευσε στην περιοχή.
«Πέρα από τον ανεμοστρόβιλο, ένα φαινόμενο το οποίο μας προβληματίζει ιδιαίτερα, δεν είχαμε άλλα σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της πόλης» δήλωσε ο αναπληρωτής δημάρχου Λάρης Καραγιάννης.
________________________________________
Έντονη χαλαζόπτωση, ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι ήταν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν από τα ξημερώματα και επηρέασαν ακόμη και τις αερομεταφορές, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με το απαγορευτικό απόπλου να διατηρείται από χθες και μέχρι νεωτέρας.
Αρκετές ήταν και οι διακοπές ρεύματος, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία πάντως να περιγράφει ως ομαλή την κατάσταση μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που δεν οδήγησαν σε ακραίες καταστάσεις.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις δεν προκάλεσαν πάντως ιδιαίτερα προβλήματα στους δήμους Νότιας Ρόδου και Αταβύρου, όπως και στα νησιά Κάσος και Κάρπαθος. Μιλώντας στον ΠΑΛΜΟ ο αναπληρωτής δημάρχου Αρχαγγέλου κ. Διμέλης έκανε γνωστό πως στο δήμο υπήρξαν μόνο λίγες κατολισθήσεις στην παλιά εθνική οδό και έσπασαν ορισμένα δέντρα, χωρίς όμως να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.
Αναστάτωση επικρατεί στη Χάλκη όπως δήλωσε στον ΠΑΛΜΟ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Πατρός, εξαιτίας της δυνατής θαλασσοταραχής, από την οποία κινδυνεύουν αρκετά παραλιακά καταστήματα και τα σκάφη.
Πηγή: http://palmos-fm.gr/
________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: