Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει την Ευρώπη


Ενώ στην Ελλάδα ο χειμώνας θυμίζει άνοιξη, άλλες χώρες της Ευρώπης πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην Ισπανία, οι αρχές σήμαναν συναγερμό στις παραθαλάσσιες περιοχές που απειλούνται με κύματα έξι μέτρων. Πλημμύρες προκαλούν τεράστιες καταστροφές στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Και οι χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις σε περιοχές της Βρετανίας, στην Πολωνία και τη Ρωσία.

Το συγκοινωνιακό δίκτυο σε πολλές περιοχές της Ρωσίας παρέλυσε λόγω των έντονων χιονοπτώσεων. Στο Βλαδιβοστόκ το 15 τόνων χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία, δεν άντεξε στην κακοκαιρία και κόπηκε στα δύο. Στη Μόσχα, 1500 συνεργεία εργάζονται νυχθημερόν για να διατηρήσουν τους δρόμους καθαρούς από το χιόνι.

Στην Πολωνία η κακοκαιρία δεν υποχωρεί. Οι χιονοπτώσεις που έπληξαν την Κρακοβία κάνουν επικίνδυνη κάθε είδους μετακίνηση ειδικά για τους μοτοσυκλετιστές.Το θερμόμετρο παραμένει κολλημένο στους μηδέν βαθμούς κελσίου και οι κάτοικοι χρειάστηκε να ξυπνήσουν ώρες πριν πάνε στη δουλειά για να καθαρίσουν τα οχήματα τους.

Ακόμα πιο χαμηλά έχει πέσει το θερμόμετρο στην Ουαλία ωστόσο οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί χάρη στα εκχιονιστικά μηχανήματα. Οι κάτοικοι κάνουν και οι ίδιοι ό,τι μπορούν. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις των φτυαριών αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα κατά 50%.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας δίνει μάχη με το χρόνο καθώς πριν
από την αλλαγή του έτους αναμένονται kAKOKAIRIA_ITALIAνέες καταρρακτώδεις βροχές. Η υπερχείλιση του ποταμού Σέρκιο στην Τοσκάνη προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Στην επαρχία της Πίζας, 233 σπίτια εκκενώθηκαν και οι πληγέντες διαμένουν προς το παρόν σε ξενοδοχεία.Τα χωριά Μιλιαρίνο και Βεκιάνο έχουν μετατραπεί σε βάλτους. Οι κάτοικοι με τη συνοδεία πυροσβεστών επιστρέφουν με βάρκες στα σπίτια τους για να μαζέψουν ό,τι έχει σωθεί.

Στην Ισπανία, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρχές των παράκτιων περιοχών ότι είναι πολύ πιθανόν να πληγούν από κύματα ύψους έξι μέτρων. Στην Ανδαλουσία βρέχει ασταμάτητα πέντε ημέρες. 17 δρόμοι έκλεισαν. Τα δρομολόγια των τρένων που συνδέουν μεγάλες πόλεις με την πρωτεύουσα διακόπηκαν για αρκετές ώρες επηρεάζοντας 3000 επιβάτες.

Πηγή: NET,

http://news.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: