Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ένας νεκρός και δυο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

Σώα εντοπίστηκαν πριν από λίγη ώρα τα τέσσερα άτομα αλβανικής καταγωγής που αγνοούνταν στη Φλώρινα. Νωρίτερα είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άνδρες της πυροσβεστικής για να τους ενημερώσουν για το σημείο στο οποίο βρίσκονταν.

Την ίδια ώρα νεκρός εντοπίστηκε ο ένας από τους δυο βοσκούς στην περιοχή της Ευξεινούπολης στη Μαγνησία

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αγνοείται η τύχη ενός άνδρα στην περιοχή Αγία Τριάδα Αλμυρού, χωρίς, όμως, να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αφού λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχουν προκληθεί δυσκολίες στην επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων.

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στη Φλώρινα, καθώς νωρίτερα οι τέσσερις Αλβανοί επικοινώνησαν μέσω κινητού με την Αστυνομία. Οι αγνοούμενοι είπαν ότι ήταν καλά, ωστόσο, δεν κατάφεραν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς πού ακριβώς βρίσκονται, γιατί χάθηκε το σήμα του κινητού. Έτσι, οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται. Στην επιχείρηση συμμετέχει και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Στη Μαγνησία, στην Ευξεινούπολη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να βρεθούν οι δύο άνδρες, βοσκοί, οι οποίοι προσπάθησαν νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι, να περάσουν απέναντι από ένα ποτάμι της περιοχής.

Στις προσπάθειες αναζήτησής τους συμμετέχουν τέσσερα οχήματα της ΕΜΑΚ. Οι βροχοπτώσεις σε ολόκληρο τον νομό είναι συνεχείς από χθες το βράδυ.

Πριν από λίγη ώρα άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από το όχημά τους δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στον επαρχιακό δρόμο από Σούρπη προς Νηές, ενώ αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών ακόμη ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί σε φορτηγάκι στην ίδια περιοχή.

Μέχρι τώρα η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 90 κλήσεις για απάντληση υδάτων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

Προβλήματα στη Λαμία λόγω χιονόπτωσης

Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από Λαμία προς Δομοκό και από Λαμία προς Καρπενήσι, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, η Τροχαία διέκοψε για περίπου μία ώρα την κυκλοφορία, προκειμένου τα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν το οδόστρωμα από το χιόνι.

Στο δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι, συνεργεία έριχναν αλάτι στο δρόμο νωρίτερα το μεσημέρι, ενώ η αστυνομία συστήνει σε όσους κινηθούν από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Δομοκό να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται με μεγάλη ένταση.

Στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω κατολισθήσεων. Συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να απομακρύνουν χώματα και πέτρες από τις γραμμές με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων.
Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: