Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Σε λευκό κλοιό Σερβία,Βουλγαρία,Μαυροβούνιο,Βοσνία,Ρουμανία,Κροατία.



Εντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες παρέλυσαν τα Βαλκάνια,έγιναν αιτία να παγιδευτούν δεκάδες στα αυτοκίνητά τους σε δρόμους της Σερβίας,να δημιουργηθούν προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην Κροατία και να προκληθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην Βουλγαρία,ανέφεραν σήμερα πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ.

Κοντά στην πόλη Ποζάρεβετς της ανατολικής Σερβίας περίπου 50 οδηγοί ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας της χιονόπτωσης χθες το βράδυ.Μετά από ώρες τα σωστικά συνεργεία μπόρεσαν να τους μεταφέρουν σε κοντινό ξενοδοχείο."Παγιδεύθηκα μέσα στο αυτοκίνητό μου χωρίς να έχω καύσιμα.Πάγος παντού",δήλωσε ένας οδηγός.

Από χιόνια έχει καληφθεί η επαρχία της Βοϊβοντίνα(βόρεια Σερβία),προκαλώντας χάος στους δρόμους.

Στην Βουλγαρία περίπου 130 πόλεις και χωριά καθώς και περιοχές της Σόφιας δοκιμάζοντας από τις διακοπές της ηλεκτροδότησης με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για εντονότερα καιρικά φαινόμενα τις προσεχείς ημέρες και επιδείνωση της κατάστασης.

Στην Βοσνία μεγάλα είναι τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους,ενώ στην Κροατία διακόπηκε για ώρες η σιδηροδρομική σύνδεση Ζάγκρεμπ και Σπλιτ.

Αρκετοί δρόμοι στο Μαυροβούνιο έχουν κλείσει εξαιτίας της έντονης χιονόπτωης ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κίνηση στους δρόμους λόγω του πάγου και της χαμηλής θερμοκρασίας.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Ρουμανία,όπου έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι με το χιόνι σε ορισμένες περιοχές να φθάνει σε ύψος τα διόμισι μέτρα.
http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: