Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τρία θύματα από την κακοκαιρία


Φονική, υπήρξε για τον νομό Μαγνησίας, που μετράει τρία θύματα, η κακοκαιρία που έπληξε χθες και προχθές το Νομό.Μετά τον 72χρονο κτηνοτρόφο Νικ. Λιάγκα που εντοπίστηκε νεκρός χθες από συνεργεία της ΕΜΑΚ σε περιοχή του Αλμυρού, σήμερα νεκροί εντοπίστηκαν επίσης, ο 65χρονος αδελφός του Λευτέρης αλλά και ο έτερος 65χρονος που είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητο του σε άλλη περιοχή και πάλι του Αλμυρού.

Στο μεταξύ η κακοκαιρία στο Νομό, που μετράει τις πληγές του, σήμερα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ το μεσημέρι τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

Εξάλλου, σήμερα από το πρωί κλιμάκια της Νομαρχίας επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών και εν συνεχεία να υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου όλες αυτές οι περιοχές να κηρυχθούν θεομηνιόπληκτες.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας ζήτησε χθες, μετά από συνεδρίαση του ΣΝΟ να κηρυχθούν έντεκα δήμοι και μία κοινότητα του Νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς είναι αμέτρητα τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία. Προς τούτο είχε και άμεση επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ώστε να προωθηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από χθες το πρωί μέχρι και χθες το βράδυ το ύψος της βροχής που έπεσε έφθασε τα 125 χιλιοστά , περισσότερο από το 25% του ετήσιου ύψους βροχής.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν πολλές ζημίες σε ολόκληρη τη Μαγνησία, κυρίως στο οδικό δίκτυο, τα δίκτυα άρδευσης, σε καταστήματα, σπίτια, ξενοδοχεία, ενώ προκλήθηκαν τεράστιες ζημίες στην αγροτική οδοποιία, κατολισθήσεις στο Πήλιο όσο και στην επαρχία Αλμυρού, και έχουν καταστραφεί κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες.
Πηγή:troktiko.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: