Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά του νομού Tρικάλων


Σε λευκό φόντο ξύπνησαν χθες το πρωί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του ορεινού όγκου των Τρικάλων με το πυκνό χιόνι μέσα σε λίγες ώρες, να έχει φτάσει και τα 30εκ.
Η κίνηση σε οδικά σημεία του νομού μάλιστα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, χωρίς να έχουν προκληθεί μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα
Συγκεκριμένα, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην ευρύτερη περιοχή της Ελάτης και συγκεκριμένα από το 35ο χλμ της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας στο 35ο χλμ έως το 75ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από το 24ο χλμ έως το55ο χλμ, και στην Εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων από την Παναγία, το 63ο χλμ δηλαδή μέχρι και την Κατάρα.
Προβλήματα συνάντησαν οι οδηγοί που κινούταν από Αθήνα προς Τρίκαλα στο ύψος του Δομοκού. Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν για μισή ώρα ενώ ανάμεσά τους βρισκόταν και λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, οι επιβάτες του οποίου ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.
Στον Ασπροπόταμο από την άλλη, έπεσε λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ένας δέντρο έπεσε σε σύρματα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στα χωριά της περιοχής από νωρίς το πρωί, γεγονός που ταλαιπώρησε αρκετά τους κατοίκους. Όπως τόνισε και ο πρόεδρος της διευρυμένη κοινότητας κ. Δημήτρης Βουρλίτσης, αμέσως συνεργεία της ΔΕΗ, βρέθηκαν στο σημείο προσπαθώντας να λύσουν άμεσα το πρόβλημα, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες.
Το σκηνικό του καιρού δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε τις υπόλοιπες ημέρες. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, σε ότι αφορά τα ορεινά του νομού, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Είδαν «άσπρη» μέρα τα καταλύματα

Πηγή:troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: