Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Σε λευκό κλοιό οι ΗΠΑ


Βαρυχειμωνιά πλήττει τις κεντρικές ΗΠΑ, προκαλώντας χάος στις οδικές και εναέριες μετακινήσεις από το Τέξας έως τη Μινεσότα.

Λόγω του παγετού στους δρόμους, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι από τους οποίους στη Nebraska και το Kansas. Την ίδια ώρα, περίπου 100 πτήσεις που θα αναχωρούσαν από την Minneapolis ακυρώθηκαν. Επίσης οι χριστουγεννιάτικες λειτουργίες σε πολλές εκκλησίες δεν έγιναν.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η κακοκαιρία πλήττει τα 2/3 της χώρας και οι υπεύθυνοι προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις. Παράλληλα, υπάρχει και κίνδυνος χιονοθύελλων για τις περιοχές Iowa, Kansas, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Dakota, Texas και Wisconsin.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν η Νότια Ντακότα, το Τέξας και η Οκλαχόμα, όπου οι αρχές απέκλεισαν τους αυτοκινητοδρόμους μετά από μία σειρά τροχαίων.

Εν τω μεταξύ, ο καιρός στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίζει να βελτιώνεται, μετά από το περασμένο χιονισμένο Σαββατοκύριακο, που «έβαλε φρένο» ακόμα και στην Washington.
Πηγή: http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: