Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Σε λευκό κλοιό Βρετανία - Γαλλία

Στα λευκά έχει ντυθεί σχεδόν ολόκληρη η Βρετανία με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια αεροπλάνων και τρένων, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση του καιρού.

Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι στη Νότια και Ανατολική Αγγλία το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει μέχρι και τους 20 πόντους, ενώ και στον Βορρά οι πολικές θερμοκρασίες προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και στις εναέριες κυκλοφορίες.



Η αστυνομία του Essex ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε 180 ατυχήματα που συνδέονται με την κακοκαιρία, και κατά συνέπεια ακινητοποιήθηκαν 70 φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο Α120 στην ανατολική ακτή.

Οι πρώτες πρωινές πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Gatwick και του Luton ματαιώθηκαν, εξαιτίας του χιονιού που είχε καλύψει το διάδρομο προσγείωσης.

Χιονοπτώσεις αναμένεται ακόμα να σημειωθούν στα βορειοδυτικά της χώρας, κατά μήκος της Βόρειας Ιρλανδίας, στη Δυτική και Βόρεια Σκοτία, στην Ουαλία και τη Βορειοδυτική Αγγλία.

Χιόνια και στη Γαλλία

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ματαιώσουν σήμερα περίπου το ένα τρίτο των προγραμματισμένων πτήσεων τους, μετά από τις πρώτες φετινές χιονοπτώσεις, που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις εναέριες κυκλοφορίες.

Μάλιστα, εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη χθεσινή νύχτα στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle, έξω από το Παρίσι. Επιπλέον, πολλοί αυτοκινητόδρομοι στη Βόρεια Γαλλία έκλεισαν για τα φορτηγά, εξαιτίας του χιονιού που κάλυπτε το οδόστρωμα, καθιστώντας επικίνδυνη την οδήγηση.

Παράλληλα, σοβαρές καθυστερήσεις στις πτήσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, εξαιτίας του χιονιού που είχε καλύψει το διάδρομο προσγείωσης.
Πηγή: http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: