Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ευρώπη


Η βαρυχειμωνιά συνεχίζει να πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τα τελευταία 24ωρα. Στις Ιταλικές Άλπεις φονική χιονοστιβάδα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 άνθρωποι. Παγωμένη παραμένει η Πολωνία, όπου ο υδράργυρος έφθασε και στους 20 βαθμούς Κελσίου. Σε λίμνες έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι της Πορτογαλίας, ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό και στην Ουγγαρία, καθώς πολλά ποτάμια έχουν υπερχειλίσει εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ουγγαρία

Τα περισσότερα ποτάμια της χώρας έχουν πλημμυρίσει μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα με αποτέλεσμα πολλές περιοχές στα βορειοδυτικά της χώρας να έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολλά χωριά που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Σαγιό έχουν αποκοπεί.
Μόνο με φορτηγό μπορείς να περάσεις. Οι αρχές υπολογίζουν ότι θα πάρει αρκετές ημέρες μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά. Στον ποταμό Σαγιό υπολογίζουμε ότι τα νερά θα υποχωρήσουν σε 5 ως 7 ημέρες, στον ποταμό Ταρνά θα πάρει μερικές ημέρες περισσότερο. Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει βροχοπτώσεις και για τις επόμενες ημέρες.

Πορτογαλία

Οι δρόμοι της Τερσέιρα έχουν μετατραπεί σε λίμνες με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να έχουν εγκλωβιστεί. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και τουλάχιστον 5 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ιταλία

Τα χιόνια και οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα και στη γειτονική Ιταλία. Τραγικό θάνατο βρήκαν 6 άνθρωποι στην περιοχή Τρεντίνο όταν τους παρέσυρε χιονοστιβάδα.
Τέσσερα από τα θύματα ήταν μέλη σωστικού συνεργείου που αναζητούσε 2 σκιέρ οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τις αρχές, η συνεχής βροχή ήταν μια από τις αιτίες για τη φονική χιονοστιβάδα στις Ιταλικές Άλπεις.

Κυκλοφοριακό χάος έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πολωνία. Τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, ενώ σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος έχει πέσει στους μείον 20 βαθμούς.

ΠΗΓΗ

http://news.ert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: