Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Άστατος ο καιρός και αύριο Τρίτη 18/9/2012 στην Αττική


Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει ο καιρός αύριο ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές νωρίς το πρωί να έχουμε περιορισμένη ορατότητα (ή ομίχλες) λόγω και της αυξημένης υγρασίας .

Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει ο καιρός τις πρωινές ώρες ,ωστόσο όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Πάρνηθα-Πεντέλη αλλά και στον Υμηττό και μέσα στο μεσημέρι θα εκδηλωθούν μπόρες αρχικά με απότομη έναρξη και λήξη στα πιο βόρεια ορεινά τμήματα πρώτα δηλαδή στις περιοχές κοντά στην Πάρνηθα και την Πεντέλη αλλά και στην βορειοανατολική Αττική .Όσο θα βαδίζουμε προς τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα κλείσει περεταίρω και θα υπάρξει και καταιγίδα η οποία θα επηρεάσει και τα κεντρικά δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα-προάστια του λεκανοπεδίου και θα επεκταθεί μέχρι και τα ανατολικά νοτιοανατολικά και τις περιοχές γύρω από τον Υμηττό . Από αργά το απόγευμα-βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα ανοίξει .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-16οC στα πιο βόρεια ορεινά τμήματα της βορειοανατολικής Αττικής(κοντά στην Πάρνηθα-Πεντέλη) ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 27-29oC κατά μέσο όρο στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και στα δυτικά κεντρικά και νότια-νοτιοδυτικά τμήματα της Αθήνας-Αττικής.

Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-4οC πιο χαμηλή .

Σημείωση:Υπάρχει πιθανότητα να μην επηρεαστεί τόσο η βορειοανατολική Αττική όσο οι υπόλοιπες δυτικές-βόρειες -βορειδουτικές περιοχές του λεκανοπεδίου καθώς θα πνέει ένας βορειοανατολικός άνεμος στα 4 μποφόρ από την Πεντέλη και βορειότερα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
Πηγή:http://dionysos-weather.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: