Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Aστάθεια στην Αττική την Δευτέρα 17/9/2012

420481 2506480865588 1360041414 31888329 1984616557 n

Μετά τις βροχές και τις τοπικές κατιαγίδες που σημειώθηκαν στο νομό αλλά κυρίως στα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα του νομού, φαίνεται να είναι η σειρά της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής για κάποιες μπόρες αύριο Δευτέρα καθώς δεν ευνοήθηκε σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική από τις βροχές παρά μόνο από κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας.

Αύριο Δευτέρα ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα ενώ λίγες νεφώσεις άνευ σημασίας θα υπάρχουν στα πιο βόρεια βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού πρόσκαιρα πιο πυκνά τις πρωινές ώρες αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι νεφώσεις θερμικής αστάθειας θα κάνουν την εμφάνιση τους στην Πάρνηθα και στην βόρεια βορειοδυτική Αττική καθώς και πάνω από την ηπειρωτική βορειοανατολική Αττική που θα πυκνώσουν αρκετά γρήγορα και κοντά στις 11-1μ.μ θα αρχίσουν κάποιες τοπικές μπόρες που ίσως να είναι και έντονες κατά τόπους στην Πάρνηθα και στις περιοχές γύρω από αυτήν καθώς και σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και κοντά στην Πεντέλη. Παρόμοια φαινόμενα θα δημιουργηθούν και ανατολικά της Πεντέλης(προς παραλιακή ΒΑ Αττική) με κατεύθυνση την κεντρική και νότια Εύβοια .

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς να έχουμε και κάποια καταιγίδα στα βόρεια τμήματα της Αττικής η οποία θα έχει την τάση να κατέβει και στα πιο κεντρικά και ανατολικά νοτιοανατολικά τμήματα του λεκανοπεδίου .

Αργά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ξαστεριά.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις και πρόσκαιρα δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι το μεσημέρι στα 2-4 μποφόρ . Από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και άλλο και θα πνέει και κάποια αύρα από τα νότια .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το πρωί από 14-16οC στην υπερβόρεια ορεινή βόρεια βορειοδυτική Αττική και στις περιοχές κοντά στην Πάρνηθα ενώ στην βόρεια βορειοανατολική Αττική θα κυμανθεί το πρωί από 15-17οC . Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25-27οC κατά μέσο όρο στα κεντρικά και κυρίως νότια-νοτιοδυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου .

Στα βόρεια και ανατολικά του νομού η θερμοκρασία θα είναι 3-5οC πιο χαμηλή.

Άρκετή ψύχρα έως και κρύο νωρις το πρωί και την νύχτα και λόγω της αυξημένη υγρασία στα πιο βόρεια ορεινά του νομού.

Σημείωση: Αύριο ίσως επηρεαστεί πιο πολύ η βόρεια βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική συγκριτικά με τις δυτικές νοτιοδυτικές και κεντρικές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή: http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: