Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Kαιρός στην Αττική την Δευτέρα 3/9/2012 -Η Ανομβρία συνεχίζεται και την νέα εβδομάδα...


Δροσιά επικρατεί έως και ψύχρα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα πιο βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού Αττικής με την θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους 20οC ενώ και στο λεκανοπέδιο τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει αισθητά με την θερμοκρασία να πέφτει και κάτω από τους 24-25οC.

Αναλυτικότερα:

Αύριο Δευτέρα 3/9/2012 ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα λόγω των βορείων ανέμων που θα πνέουν και θα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ,ενώ θα έχουν και σχετικά χαμηλές υγρασίες μέσα στην ημέρα και κυρίως το μεσημέρι.

Λίγες νεφώσεις τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες στην βόρεια βορειοανατολική Αττική και στους ορεινούς όγκους άνευ σημασίας. Μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με το μελτέμι να κυριαρχεί...

Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ στον νότιο Ευβοικό αλλά και στην ανατολική νοτιοανατολική και βορειοανατολική Αττική. Οι άνεμοι ενισχύονται μέσα στην ημέρα ενώ εξασθενούν κατά την διάρκεια της νύχτας(κλασική συμπεριφορά μελτεμιού).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τις πρωινές ώρες από 16-18οC στα υπερβόρεια ορεινά τμήματα της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής και θα φτάσει το μεσημέρι στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και στα δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα του νομού τους 30-32οC.

Στα βόρεια προάστια η μέγιστη το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 27-29οC ενώ στην υπερβόρεια ορεινή βόρεια-βορειοανατολική Αττική τους 26-28οC.



Ιδιαίτερη προσοχή για το κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς!!!

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
Πηγή:http://dionysos-weather.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: