Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Περίπου 35.000 κεραυνοί έπεσαν την Παρασκευή και το Σάββατο κυρίως στην Πελοπόννησο. Πολύ έντονη η δραστηριότητα


Άστραψε και βρόντηξε κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες, με τους κεραυνούς που έπεσαν μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο, κυρίως στην Πελοπόννησο, να ανέρχονται σε 35.000.

Οι περισσότερες ηλεκτρικές εκκενώσεις, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 20.000, ενώ το Σάββατο έπεσαν 15.000 κεραυνοί.

Το φαινόμενο είχε εξασθενήσει πλήρως την Κυριακή, με τον αριθμό των κεραυνών να μην έχει ξεπεράσει τους 200 μέχρι αργά το απόγευμα.

Οι περισσότεροι από τους κεραυνούς που έβλεπαν τα προηγούμενα βράδια οι κάτοικοι της Αθήνας, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Έθνους, έπεφταν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δυτικά, στην περιοχή της Αρκαδίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των ηλεκτρικών εκκενώσεων παρατηρήθηκε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αρκαδία και την Αργολίδα. Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των κεραυνών που έπεσε στο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Η δραστηριότητα που κατεγράφη το συγκεκριμένο διήμερο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑΘηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, ήταν πολύ έντονη.

Εκτός από τους κεραυνούς, το περασμένο διήμερο είχε πολλές και δυνατές βροχές, το ύψος των οποίων κάλυψε τον μέσο όρο του Σεπτεμβρίου.

Πηγή:http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: