Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η πιο ζεστή μέρα του Σεπτέμβρη αύριο στην Αττική .... Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Τετάρτη 26/9/2012



Μετά από την σημερινή ημέρα όπου είχαμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια υπερβόρεια τμήματα της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής ,φαίνεται πως αύριο θα έχουμε την πιο ζεστή μέρα στο νομό με την θερμοκρασία να φτάνει τους 33-34οC και τοπικά ίσως και 35οC.



Ωστόσο όπως και σήμερα οι θερμοκρασίες στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπέδιου ήταν πιο χαμηλές αλλά με περισσότερη υγρασία σε σχέση με τα βόρεια ορεινά που είχαν υψηλότερες θερμοκρασίες με χαμηλότερη υγρασία.

Παράδειγμα Διόνυσος (600μ.) : 31,7oC Κέντρο Αθήνας (50μ.) : 31,3οC

Oι πιο ζεστές περιοχές που πιάσανε 33οC σήμερα ήταν το Ψυχικό και η Κάτζα ενώ 32,6οC έπιασε η Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικότερα αύριο Τετάρτη 26/9/2012:

Ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ,σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα καθώς θα πνέει ενς δυτικός βορειοδυτικός άνεμος στην αρχή της ημέρας αρκετά εξασθενημένος.Μέσα στην ημέρα θα αρχίσει να ζεστάνει ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και θα στραφούν σε νότιους ασθενείς το πολύ μέχρι 3 -4 μποφόρ στα πελάγη ενώ μέσα στο λεκανοπέδιο μέχρι 2-3 μποφόρ θαλάσσια αύρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί αλλά μετά θα στραφούν σε ασθενείς νότιους νοτιοανατολικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-20οC στα πιο βόρεια ορεινά τμήματα της βορειοανατολικής Αττικής (ίσως και λίγο πιο χαμηλά εκεί που θα έχουμε θερμοκρασιακή αναστροφή) ενώ το μεσημέρι θα φτάσει στο κέντρο και στα νότια προάστια τους 31-32οC ενώ στο εσωτερικό του νομού και στα πιο βόρεια τμήματα του λεκανοπέδιου μέχρι τα δυτικά βορειοδυτικά η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33-34οC (πολύ τοπικά σε κάποιές περιοχές και 35οC).

Στην βορειοανατολική Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-33οC και τοπικά και 34οC .

Mικρή τπώση της θερμοκρασίας από αύριο το απόγευμα -βράδυ και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή θα είναι πιο αισθητή 2-4οC πιο χαμηλά από τα αυριανά επίπεδα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: