Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Κροατία: Πλημμύρες και κυκλοφοριακό χάος από σφοδρές βροχοπτώσεις


Ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες την Κροατία προκάλεσαν πλημμύρες και συγκοινωνιακά προβλήματα σε αρκετές πόλεις της χώρας.
Στη Ριέκα, στη βόρεια Αδριατική έπεσαν 200 λίτρα βροχής, ανά τεγραγωνικό μέτρο, που αποτελεί ρεκόρ βροχής τα τελευταία 30 χρόνια και προκλήθηκαν πλημμύρες και κυκλοφοριακό χάος.

Στους δρόμους της πόλης σχηματίστηκαν χείμαρροι που παρέσυραν οχήματα και τα σωστικά συνεργεία και η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκαν περισσότερες από 100 κλήσεις για την άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν επίσης τις πόλεις Σπλιτ, Ζάνταρ, Τσρνι Λουγκ, Σένι και λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου της Αδριατικής.

Από πτώση κεραυνών προκλήθηκαν δύο πυρκαγιές σε περιοχές της Ριέκα καθώς και στις πόλεις Τρόγκιρ, Λάμπιν, Τσίοβ, Νετσούιμ και στο νησί Σόλτα.
Η κακοκαιρία συνοδεύθηκε από αισθητή μείωση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά της χώρας, όπου σήμερα το πρωί το θερμόμετρο έδειξε 10 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: