Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Καλός ο καιρός την Πέμπτη 20/9/2012 στην Αττική -Καταιγίδες στην βόρεια Ελλάδα...


Καταιγίδες αύριο Πέμπτη στην βορειοδυτική και βόρεια-βορειοανατολική Ελλάδα:

Αιτία για την αλλαγή του καιρού κυρίως στην βόρεια Ελλάδα είναι ο εκτεταμένος αυλώνας που θα κινηθεί νοτιοανατολικά της κεντρικής Ευρώπης με αποτέλεσμα το νοτιοανατολικό άκρο του να επηρεάσει την βόρεια Ελλάδα καθώς φαίνεται να αποκόπτεται κιόλας με την μορφή ψυχρής λίμνης συνοδεία long wave trough .Εκτεταμένο κατερχόμενο ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί από την δυτική βορειοδυτική Ελλάδα με κατεύθυνση την βορειοανατολική Ελλάδα.
Aναλυτικότερα:

Ο καιρός θα ξεκινήσει καλός με ηλιοφάνεια στην βόρεια Ελλάδα τις πρώτες πρωινές ώρες εκτός από την δυτική βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως τα νησιά του βόρειου Ιονίου και την Ήπειρο όπου θα υπάρχουν νεφώσεις αρκετά πυκνές και θα εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κέρκυρα και στα βορειοδυτικά παράλια της Ηπείρου. Μέσα στην ημέρα και όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα κλείνει πολύ γρήγορα στην δυτική-κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο καθώς και την βορειοδυτική Θεσσαλία-βορειοδυτική Στερεά και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και την Πέλλα-Πιερία-Ημαθία. Καταιγίδα θα έχουμε και στην νομό Θεσσαλονίκης καθώς και στην Χαλκιδική .

Επιπλέον τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες ο καιρός θα κλείσει αρκετά γρήγροα και στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες όπου δεν αποκλείεται να είναι έντονες .Μέχρι και τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο όπου τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι έντονα .
Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Με καλό καιρό ,αρκετή ηλιοφάνεια και με κάποιες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα κυλίσει ο καιρός στην Αττική.

Αναλυτικότερα:

Πέμπτη 20/9/2012:

Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η ημέρα και κάπως περιορισμένη ορατότητα λόγω της αυξημένης υγρασίας .Προς τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά και στα πιο βόρεια τμήματα του νομού που θα πυκνώσουν πρόσκαιρα χωρίς όμως να αφήσουν κάτι αξιόλογο .Τα διαστήματα ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα μέχρι και το τέλος της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ στην βορειοανατολική Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-18οC στην υπερβόρεια ορεινή βόρεια-βορειοανατολική Αττική και το μεσημέρι θα φτάσει τους 28-30οC στα κεντρικά και δυτικά του λεκανοπεδίου.

Στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα φτάσει τους 26-28οC.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: