Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εβδομάδα καλοκαιρίας με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα...



Φαίνεται πως το καλοκαίρι δεν θέλει να μας εγκταλείψει εύκολα και έτσι παρόλο που φτάνουμε στα τέλη του Σεπτέμβρη φαίνεται πως η θερμοκρασία θα πάρει την ανιούσα για να φτάσει σε επίπεδα των 33-35οC στις κλασικές στην ζέστη περιοχές. Ωστόσο την νύχτα και νωρίς το πρωί θα υπάρχει σχετική ψύχρα καθώς η νύχτα μεγαλώνει και η δυναμική του ήλιου αρχίζει την καθοδικής την πορεία όσο πλησιάζουμε προς την καρδιά του Φθινοπώρου.

Απουσία βροχών στον ορίζοντα την νέα εβδομάδα ενώ γενικώςν δεν φαίνεται κάποια αξιόλογη μεταβολή του καιρού στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα . Μέρα με την ημέρα από αύριο Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμίαια άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αύριο Δευτέρα θα πνέουν στο κέντρικο και βόρειο Ιόνιο νότιοι 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ ενώ στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί και κυρίως από της Κυκλάδες και νοτιοανατολικότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ. Στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και πρόσκαιρα νότιοι υποπνέωντες στα 2-3 μποφόρ .

Από την Τετάρτη φαίνεται να ενισχύονται λίγο οι άνεμοι και να πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

O παρακάτω χάρτης δείχνει στο περίπου πάντα πόσο θα φτάσουν οι θερμοκρασίες τα μεσημέρια της Τρίτης και της Τετάρτης στην Ελλάδα.





Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: